Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2022 16:52

Μήνυμα Λάζαρου Τσαβδαρίδη για την επέτειο του ΟΧΙ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η 28η Οκτωβρίου δεν αποτελεί απλά ημέρα εορτασμού και μνήμης για το υπερήφανο ΟΧΙ των Ελλήνων πριν από 82 χρόνια ενάντια στον επίδοξο Ιταλό εισβολέα.

Αποτελεί ημέρα εθνικής συνειδητοποίησης ότι οι Έλληνες, ενωμένοι και ομονοούντες αποτελούν διαχρονικά υπόδειγμα έμπνευσης και ηρωισμού για τους λαούς του κόσμου και ανυπέρβλητο ανάχωμα αντίστασης και αποφασιστικότητας απέναντι στην αλαζονεία όσων πιστεύουν ότι η ισχύς των όπλων μπορούν να θριαμβεύσουν μπροστά στην ισχύ των καρδιών.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες του 1940 ζουν αθάνατοι μέσα στις ψυχές μας.

Και χάρη στους δικούς τους αγώνες, στη δική τους αυταπάρνηση, στη δική τους θυσία, η πατρίδα μας στέκει σήμερα αγέρωχη και ισχυρή στην κοινωνία των κρατών, ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, δημοκρατική.

Εύχομαι Χρόνια Πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

Εκφράζω τη βεβαιότητά μου ότι το ακλόνητο εθνικό φρόνιμα που σήμερα πλημμυρίζει τις καρδιές μας, θα συνεχίζει να παραμένει αλύγιστο και άσβεστο κάθε φορά που θα χρειαστεί να αποδείξουμε ως Έλληνες ότι προερχόμαστε από γενιές επί γενεών ηρώων, απέναντι σε όποιον κάνει το μοιραίο λάθος να ερμηνεύει τον φιλειρηνισμό του Έθνους μας ως αδυναμία ή ευκαιρία να διεκδικήσει τα αναθεωρητικά σχέδιά του.