Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2022 16:40

Μήνυμα Τάσου Μπαρτζώκα για την 28η Οκτωβρίου: «Χρωστούμε να είμαστε ελεύθεροι, χρωστούμε να περπατούμε στα περήφανα χνάρια των προγόνων μας!|

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

82 χρόνια μετά το υπερβατικό «ΟΧΙ» των Ελλήνων προγόνων μας, απέναντι στις φασιστικές και ναζιστικές διεκδικήσεις, γιορτάζουμε τη στοίχιση του μικρού αλλά «μεγάλου» Έθνους μας, στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Η υπεράσπιση των αξιών μας το 1940, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της υπέρβασης του φόβου, είναι ο οδηγός μας και η κληρονομιά μας.

 

Το θαύμα του Έπους του ‘40, γράφτηκε με το αίμα των στρατιωτικών δυνάμεών μας, χτίστηκε πάνω στην εθνική μας αυτοπεποίθηση αλλά «κεντήθηκε» με το νήμα της εθνικής ενότητας και της ομοψυχίας. Και αυτή η ενότητα είναι που μας εμπνέει, αυτή η ομοψυχία είναι που μας καθοδηγεί και μας διδάσκει ότι κάθε εθνική υπέρβαση, απαιτεί να βρισκόμαστε όλοι στην ίδια πλευρά και να κοιτάζουμε με την ίδια ματιά. Τα απαραίτητα «όχι» πρέπει να λέγονται με μία φωνή και με υψηλό φρόνημα!

 

Ως άξιοι συνεχιστές των περήφανων προγόνων μας, κρατούμε δυνατή τη φωτιά της εθνικής δημιουργίας, παραμένοντας ανυπόταχτοι στην καρδιά, στο πνεύμα και σε κάθε υποδούλωση! Και όπως άξιζε να είμαστε Έλληνες το 1940, με την ίδια ρωμαλέα ψυχή, εξακολουθούμε να είμαστε  όχι μόνο γενναίοι τιμητές τους, αλλά και άξιοι περπατητές στα περήφανα χνάρια τους. Γιατί χρωστούμε στο παρελθόν και στο μέλλον μας να είμαστε ελεύθεροι!