Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022 08:50

Άγγελος Τόλκας: Ένα νέο νόημα του πατριωτισμού και της απελευθέρωσης είναι αναγκαίο.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Μήνυμα για τα Ελευθέρια της Βέροιας, Νάουσας κι Αλεξάνδρειας

Ο Βουλευτής Ημαθίας Άγγελος Τόλκας, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Βουλής και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια της Βέροιας, κατέθεσε στεφάνι και παραβρέθηκε στην Δοξολογία και την Παρέλαση.

Στη συνέχεια δήλωσε τα εξής:

Η Βέροια γιορτάζει σήμερα την απελευθέρωσή της κι ακολουθούν η Νάουσα και η Αλεξάνδρεια. Ημέρες ιστορικής σημασίας για την πατρίδα, για την Ελλάδα, για τον Ελληνισμό.

Σήμερα, μπροστά στις μεγάλες εξελίξεις της εποχής, μέσα σε γεωπολιτικές αλλαγές  στη γειτονιά μας, ένα νέο νόημα του πατριωτισμού και της απελευθέρωσης είναι αναγκαίο. Να  δουλέψουμε με όλες μας τις δημιουργικές δυνάμεις για την επένδυση στον άνθρωπο, στη γνώση, στο περιβάλλον, στον πολιτισμό μας, στην παράδοσή μας, στην ταυτότητα μας.

Να απελευθερωθεί κάθε Έλληνας πολίτης από τον αυταρχικό κρατισμό, την  πελατειακή λογική, τον ελιτίστικο συγκεντρωτισμό που δυστυχώς εκφράζει και η σημερινή διακυβέρνηση.

Απέναντι στην αδικία, την απογοήτευση, την περιθωριοποίηση, την παρεμπόδιση της προόδου απαντάμε με τις αναγκαίες ανατροπές ώστε να έχουμε δημοκρατική εμβάθυνση, να στηρίξουμε το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, να δημιουργήσουμε τη νέα ανάπτυξη μέσα από την περιφέρεια, να αναδείξουμε τις νέες κοινωνικές δυνάμεις και τη νέα γενιά.

Τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα. Καθημερινά μπορούμε να απελευθερωνόμαστε.