Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 20:54

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Ανάγκη άμεσων λύσεων στα μείζονα προβλήματα των δικηγόρων εν μέσω πανδημίας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ημαθίας, συναντήθηκε το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021 ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, συζητώντας για τα μείζονα προβλήματα του κλάδου εν μέσω πανδημίας.

Κοινή συνισταμένη, η ανάγκη περαιτέρω στήριξης των δικηγόρων ως απαραίτητη προϋπόθεση τόσο για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους όσο και για την ορθή επιτέλεση των θεσμικών τους καθηκόντων.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ιδιαίτερη εστίαση πρέπει να δοθεί:

  • στην οικονομική τους ενίσχυση μέσω της καταβολής της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και στους ασκούμενους για όσο διάστημα ισχύουν οι περιορισμοί λειτουργίας των Δικαστηρίων και των συναφών υπηρεσιών
  • και στην αναστολή ή διαγραφή για μερικούς μήνες των ασφαλιστικών τους εισφορών καθώς και στην παράλληλη ρύθμισή τους σε 120 δόσεις με ταυτόχρονη χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας.

Επιπροσθέτως, ιδιαίτερης σημασίας είναι η απονομή και στους Δικηγόρους όλων των ευεργετημάτων που προβλέπονται για τους πληττόμενους ΚΑΔ όπως π.χ. η μείωση μισθώματος επαγγελματικής στέγης καθώς και ο διαφορετικός τρόπος ένταξης στην επιστρεπτέα προκαταβολή 6 μιας και επί του παρόντος αποκλείστηκαν από τις προηγούμενες επιστρεπτέες προκαταβολές μεγάλος αριθμός νέων συναδέλφων και το σύνολο των ασκουμένων.

Ο κ. Τσαβδαρίδης, έχοντας προσωπική άποψη για τα ζητήματα ως δικηγόρος, δεσμεύθηκε στους συναδέλφους τους ότι θα αναδείξει για ακόμη μία φορά στα αρμόδια κέντρα των αποφάσεων τα φλέγοντα αιτήματα του κλάδου, όπως εξάλλου έχει κάνει και στο πρόσφατο παρελθόν τόσο δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου όσο και σε δια ζώσης συζητήσεις του με τους αρμόδιους Υπουργούς, πάντα με γνώμονα τη δίκαιη αντιμετώπιση ενός βαριά πληττόμενου κλάδου από την πανδημία.