Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019 10:08

Σημαντικά θέματα της Ημαθίας στη συνάντηση Καρασαρλίδου – Καλαϊτζίδη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κων/νο Καλαϊτζίδη επισκέφθηκε την Τρίτηη βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου για ζητήματα πουαφορούν το νομό μας, αφού πρώτα τον συνεχάρη για την επανεκλογή του καιτου ευχήθηκε καλή θητεία.

 

Κόμβος Σ. Σ.- Μονόσπιτα-Νάουσα

Για τον οδικό άξονα Σκύδρα- Νάουσα- Βέροια και συγκεκριμένα τον κόμβοΜονοσπίτων, η βουλευτής ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη ότι είναι το πιοώριμο τμήμα του δρόμου που θα συνδέσει την περιοχή με την Εγνατία, διότιέχει ολοκληρωθεί η μελέτη και λόγω της επικινδυνότητάς του για τροχαίαατυχήματα πρέπει να πιέσουν ώστε να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή του. Ηβουλευτής είχε ασχοληθεί με το θέμα αυτό κατά την προηγουμένη θητεία της και το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τονΠεριφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα, ώστε να πιέσει προς την ολοκλήρωσή του.

 

Τελωνείο Κουλούρας

Για την μετεγκατάσταση του Τελωνείου στην Κουλούρα, με το οποίο είχεασχοληθεί προσωπικά η κα Καρασαρλίδου, ζήτησε να ενημερωθεί πουβρίσκεται η όλη διαδικασία. Ο κ. Καλαϊτζίδης ενημέρωσε ότι το εγχείρημαέχει “παγώσει” διότι δεν υπάρχουν τα χρήματα από τους ιδιώτες και ότιγίνονται ενέργειες να βρεθεί εναλλακτική λύση με την ένταξη τουΕπιμελητηρίου Ημαθίας στην Αμάλθεια ΑΕ.

 

Δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην Ημαθία

Ένα ζήτημα που έθιξε η κα Καρασαρλίδου είναι η ανάγκη της δημιουργίαςστο νομό μας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα με αναπηρία, γιατο οποίο η βουλευτής εκδηλώνει συνεχές και ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Προς τούτο, ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση είχεεντάξει τη δημιουργία νέων ΣΥΔ στα ΠΕΠ μέσω ΕΣΠΑ και ζήτησε από τον κ.Καλαϊτζίδη να είναι δίπλα της στην υποστήριξη δημιουργίας ΣΥΔ στην Ημαθία.

 

Προαστιακός, Τάφρος 66, ροδάκινο

Επίσης συζήτησαν το θέμα του προαστιακού σιδηρόδρομου και των ενεργειώνπου πρέπει να γίνουν για την υλοποίηση του έργου, καθώς και για τοπρόβλημα της τάφρου 66, για το οποίο θα πρέπει να δοθεί λύση με τησυμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε Ημαθία και Πέλλα και τηδημιουργία πιο αυστηρού θεσμικού πλαισίου με περισσότερους ελέγχους καιακόμη αυστηρότερα πρόστιμα.Για το θέμα του ροδάκινου που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά έχει οδηγήσειτους παραγωγούς σε απόγνωση, θα πρέπει Περιφέρεια και Δήμοι να ενώσουντις δυνάμεις τους για από κοινού διεκδίκηση αποζημίωσης μέσω τουπρογράμματος deminimis. Ένα αίτημα που έχει ζητήσει και η καΚαρασαρλίδου από τον Υπουργό με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

 

Συζήτηση έγινε και για μια σειρά έργων για την ανάπτυξη της ΒόρειαςΕλλάδας που είχαν προγραμματιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά ηνέα κυβέρνηση της ΝΔ ακυρώνει, όπως η ακύρωση της ΣιδηροδρομικήςΕγνατίας, η ακύρωση των οδικών αξόνων που θα συνέδεαν τη χώρα μας με τηνΚεντρική Ευρώπη, η σύνδεση με τον Δρόμο του Μεταξιού καθώς και η ακύρωσητου Εμπορευματικού Κέντρου στο στρατόπεδο Γκόνου. Η βουλευτή υποστήριξεότι τα έργα αυτά θα έδιναν προοπτική μιας υγιούς και δίκαιης ανάπτυξηςγια την περιοχή μας και για το λόγο αυτό θα πρέπει να υλοποιηθούν.

 

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα συνεργασίας, με την υπόσχεσηκαι των δύο πλευρών η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί και στο μέλλον γιατην προώθηση και διεκδίκηση των καίριων ζητημάτων του νομού.