Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019 14:14

Συνάντηση του βουλευτή Ημαθίας Τάσου Μπαρτζώκα με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

- Απάντηση του Υπουργού σε πρόσφατη Ερώτηση του βουλευτή στη Βουλή για την διατήρηση της 1ης Μεραρχίας Πεζικού στη Βέροια

 

Συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο πραγματοποίησε ο βουλευτής Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας, μετά και την Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή σχετικά με την 1η Μεραρχία Πεζικού.

Ο βουλευτής συζήτησε επί μακρόν με τον Υπουργό για σημαντικά θέματα αρμοδιότητας του νευραλγικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, ιδιαίτερα από την άποψη της ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων εν όψει της συνεχόμενης, παραβατικής δραστηριότητας της τουρκικής πλευράς αλλά και τα τεκταινόμενα στην Βόρεια Συρία, τη νέα συμφωνία αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ - Ελλάδας, τη νέα Πολιτική Εθνικής Άμυνας ως βασικής συνιστώσας της αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και την συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τους συναρμόδιους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής, για την αντιμετώπιση του προσφυγικού - μεταναστευτικού ζητήματος.

Επιπλέον, έγινε συζήτηση για το θέμα για το οποίο ο Τάσος Μπαρτζώκας κατέθεσε πρόσφατα Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την προοπτική διατήρησης του υπάρχοντος καθεστώτος της 1ης Μεραρχίας στη Βέροια. Ο βουλευτής Ημαθίας παρουσίασε στον Υπουργό τα πλεονεκτήματα της διατήρησης της Μεραρχίας ως έχει, επικαλούμενος τον θετικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία, την ιστορικότητά της, αλλά και το γεγονός ότι δεν πρόκειται για μια συμβατική Μεραρχία Πεζικού, αλλά περιλαμβάνει το σύνολο των Ειδικών Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού.

Σημειώνεται ότι στην Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής στις 26 Σεπτεμβρίου 2019 έλαβε απάντηση στις 14 Οκτωβρίου 2019 εγγράφως. Στην Απάντηση του Υπουργού τονίζεται ότι όντως η 1η Μεραρχία είναι εντός των σχεδιασμών του Υπουργείου για την αναδιάρθρωση των δομών των Ενόπλων Δυνάμεων και ότι εξετάζεται η προοπτική παραμονής του καθεστώτος της 1ης Μεραρχίας, ωστόσο δεν δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για λόγους εθνικής ασφάλειας.