Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2022 17:31

Άγγελος Τόλκας από τη συγκέντρωση αγροτών στο Μακροχώρι: «Πλέον είναι ξεκάθαρο ποιοι ανέχονται την ασυδοσία των καρτέλ και ποιοι είναι με τον λαό»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Άγγελος Τόλκας συμμετείχε στη συγκέντρωση αγροτών στο Μακροχώρι την Τετάρτη όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα απορρόφησης, διακίνησης και εμπορίας του βιομηχανικού ροδάκινου.

Κατήγγειλε την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τους πολιτικούς εκπροσώπους της στην Ημαθία για πλήρη απουσία πολιτικής βούλησης για στήριξη των αγροτών, για αδυναμία να ακουστούν ακόμη και στον ίδιο τον Υπουργό, για την απόδρασή τους από τα προβλήματα του τόπου ήδη πριν τις κάλπες. Στηλίτευσε μάλιστα το γεγονός ότι ενώ βρίσκονται και φωτογραφίζονται με τους εκπροσώπους της Βιομηχανίας πάντα απουσιάζουν όταν τους καλούν οι αγρότες σε κρίσιμες στιγμές.

Για τα προβλήματα του ελέγχου των τιμών του βιομηχανικού ροδακίνου όσο και του ελέγχου των ποσοτήτων παραλαβής ο Άγγελος Τόλκας τα χαρακτήρισε πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού, παρακώλυσης του ελεύθερου ανταγωνισμού και ζήτησε να επιληφθεί άμεσα η Επιτροπή Ανταγωνισμού που θα ελέγξει όλες τις βιομηχανίες και την ΕΚΕ.

Ακόμη πρότεινε να καθορισθεί νέος τρόπος διαμόρφωσης της τιμής του προϊόντος με βάση δείκτες κόστους όπως έγινε πρόσφατα στην Ισπανία, να λειτουργήσει σωστά η αναδιάρθρωση καλλιέργειας και να δοθούν τα απαιτούμενα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης καθώς τα χρήματα που δίνονται τώρα είναι στραγάλια μπρος στις ανάγκες που υπάρχουν, να υπάρξουν κρατικές ενισχύσεις που δίνονται ως αποζημιώσεις για covid, να γίνει ειδική κλαδική έρευνα για το ροδάκινο και τις παραγωγές της περιοχής μας, όπως έχει γίνει για τον κλάδο των supermarkets.

Ο Άγγελος Τόλκας έκλεισε την ομιλία του ως εξής:

«Ελπίζω να μη ζούμε σήμερα στην Ημαθία ό,τι ζήσαμε σε όλη την Ελλάδα με το θέμα τις ενέργειας όπου επί μακρόν άφησαν τις εταιρίες ενέργειας δίχως έλεγχο ώστε να πλουτίσουν μέσα σε λίγους μήνες.

Δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο την αυθαιρεσία. Και δυστυχώς υπάρχουν αυτοί που ανέχονται την ασυδοσία των καρτέλ που προστατεύει η σημερινή Κυβέρνηση. Μας βρίσκουν απέναντί τους, κοντά στο λαό, στον κόσμο που υποφέρει από την ακρίβεια και από τους σχεδιασμούς αισχροκέρδειας που στήνει η ίδια η Κυβέρνηση. Η συγκέντρωση πλούτου σε λίγους είναι τεράστια. 

Το πάρτι τους κρατάει λίγο ακόμη και θα τελειώσει με τις εκλογές».

 

Από το πολιτικό γραφείο του Βουλευτή Ημαθίας Άγγελου Τόλκα