Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 18:48

Στο πλευρό των αγροτών, ο Κώστας Καλαϊτζίδης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΕΩΡΓΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΛΑΒΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης είχε σήμερα Παρασκευή 15/01/2021συνάντηση στο γραφείο του, με εκπροσώπους του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας, μετά από αίτημά τους. Συγκεκριμένα, τον επισκέφτηκαν, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Τάσος Χαλκίδης και ο Αντιπρόεδρος, Γιάννης Βράνας και στη συζήτηση που ακολούθησε τέθηκαν θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της Ημαθίας, όπως οι εκκρεμείς αποζημιώσεις για καταστροφές που προκλήθηκαν από βροχοπτώσεις του καλοκαιριού της περασμένης χρονιάς (2020) καθώς και τα προβλήματα που προκάλεσε και προκαλεί η πρόσφατη κακοκαιρία. Συζητήθηκε επίσης, η άμεση ανάγκη στρεμματικής ενίσχυσης των βαμβακοπαραγωγών λόγω της χαμηλής τιμής του προϊόντος. Τέθηκε επίσης ως πρωταρχικό αίτημα, η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ καθώς οι καιρικές συνθήκες της εποχής μας και άλλες παράμετροι, έχουν αλλάξει δραματικά με αυτές που επικρατούσαν όταν συντάχθηκε προ τριαντακονταετίας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης εξέφρασε για μια ακόμη φορά, την πλήρη υποστήριξή του στα αιτήματα που του τέθηκαν και τόνισε ότι παραμένει πάντα στο πλευρό του αγροτικού κόσμου της Ημαθίας. Μάλιστα, στη διάρκεια της συνάντησης με τους εκπροσώπους του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας, ο Κώστας Καλαϊτζίδης επικοινώνησε με τον Ημαθιώτη Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Αδρέα Λυκουρέντζο και με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Φάνη Παππά, στους οποίους έθεσε, σύμφωνα με τις αρμοδιότητές τους, τα θέματα που συζητήθηκαν, ζητώντας τις αντίστοιχες παρεμβάσεις τους, ώστε να δρομολογηθεί το ταχύτερο,  η επίλυσή τους. Όλοι τους εκφράστηκαν θετικά και στην κατεύθυνση αυτή θα υπάρξει σύντομα και νέα επικοινωνία.