Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016 15:20

Ένας στους δέκα Έλληνες με σακχαρώδη διαβήτη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε επιδημία έχει μετατραπεί ο σακχαρώδης διαβήτης για τις χώρες του Δυτικού κόσμου .Στη χώρα μας τα άτομα με διαβήτη έχουν εξαπλασιαστεί κατά τα τελευταία 30 χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία ,με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (14 Νοεμβρίου).

 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός των ασθενών παγκοσμίως, ξεπερνά τα 381 εκατομμύρια, ενώ στη χώρα μας περίπου 700.000 - 900.000 Έλληνες πάσχουν από διαβήτη. Μάλιστα κάθε χρόνο προστίθενται 35.000-40.000 νέες περιπτώσεις εκ των οποίων 500 παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών.

 

Η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία συμμετείχε σε επιδημιολογική έρευνα με τίτλο «Εθνική Μελέτη Νοσηρότητας και Παραγόντων Κινδύνου (Ε.ΜΕ.ΝΟ.)», από την οποία προέκυψε ότι ο επιπολασμός της νόσου ανέρχεται σε 9.9% του πληθυσμού.

 

Νέα φάρμακα φιλοδοξούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη, ενώ αναμένονται οι σχετικές εγκρίσεις από τους ιθύνοντες παγκόσμιους οργανισμούς.

 

Τα παραπάνω στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας Νικόλαος Παπάνας, Αν. Καθηγητής Παθολογίας-Σακχαρώδους Διαβήτη, Υπεύθυνος Διαβητολογικού Κέντρου, Β΄ Παθολογικής Κλινικής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

 

Η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία πρόκειται να διοργανώσει εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για το σακχαρώδη διαβήτη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίγλη Ζαππείου στις 14 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 15:00, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη και την Ελληνική Ομοσπονδία για το Διαβήτη.

 

Πηγή: www.real.gr

Αιμιλία Σταθάκου

 

Σχετικά Άρθρα