Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 17:22

Και δεύτερη εμβολιαστική γραμμή στο Νοσοκομείο Νάουσας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εν όψει ημερών Πάσχα, ενημερώνουμε την κοινότητα και πολίτες του Δήμου Νάουσας για τα κάτωθι:

1. Το νοσοκομείο λειτουργεί πάντοτε απρόσκοπτα και με ζήλο προς εξυπηρέτηση πολιτών και την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας. Η Διοίκηση θα εξασφαλίσει εύρυθμη λειτουργία όπως οφείλει ανεξάρτητα από αόρατους ή ορατούς κινδύνους, εντός ή εκτός.

2. Η κλινική covid βρίσκεται σε λειτουργία και θα παραμείνει ενεργή όσο απαιτείται για τις εθνικές και τοπικές ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας.

3. Μέχρι νεωτέρας το νοσοκομείο Νάουσας βρίσκεται σε ετοιμότητα να εξυπηρετεί έκτακτα χειρουργικά και ορθοπαιδικά περιστατικά για όλη την Περιφερειακή Ενότητα και όμορες περιοχές οπότε είναι ανάγκη. Είμαστε περισσότερο από ποτέ σε αγαστή συνεργασία και με τους ήρωες του Νοσοκομείου Βέροιας που πολεμούν στην πρώτη γραμμή της πανδημίας. 

4. Με χαρά ανακοινώνουμε ότι από τις αρχές Μαΐου θα ξεκινήσει και 2ο εμβολιαστικό κέντρο στο νοσ. Νάουσας στα πλαίσια του εθνικού σχεδίου "Ελευθερία"και κατόπιν μιας επιτυχημένης πορείας εμβολιασμών για 3 μήνες ήδη. Για πρώτη φορά στη ιστορία εμβολιάζονται 80 πολίτες την ημέρα στο νοσοκομείο και θα μπορεί να εμβολιαζεται ο διπλάσιος αριθμός πολιτών πολύ σύντομα. 

5. Ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες οι διαδικασίες για το διαχωρισμό εξωτερικών ιατρείων και επειγόντων περιστατικών στα πλαίσια βελτίωσης λειτουργίας του τμήματος ΤΕΠ.

6. Για πρώτη φορά μετα τον Μάίο του 2012 ξεκίνησαν ξανά εφημερίες από τους ενθουσιώδεις μαιευτήρες μας σε συνδυασμό με γυναικολογικά ιατρεία στο νοσ. Νάουσας. Επικοινωνήστε με τη γραμματεία ιατρείων για πληροφορίες.

7. Εγκαταστάθηκε προ ημερών και θα τεθεί σύντομα σε λειτουργία το νέο σύστημα Άτομικού Ηλεκτρονικού Φακέλου ασθενών για πρώτη φορά στην ιστορία του Νοσοκομείου και στα πλαίσια ψηφιακού μετασχηματισμού υπηρεσιών υγείας.

8. Όπως πληροφορηθήκαμε με μεγάλη χαρά διενεργούνται σημαντικές ενέργειες και πρωτοφανή προσπάθειες από το Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Νάουσας για ενδυνάμωση και ενίσχυση υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου με ένα νέο όραμα που μοιραζόμαστε από κοινού. Ευελπιστούμε για το καλύτερο. 

 

Για πρώτη φορά στην Ιστορία του Νοσοκομείου καταφέραμε να νοσηλέψουμε πάνω από 80 ασθενείς την ίδια ημέρα, για πρώτη φορά μετά από 70 χρόνια λειτουργίας επιτύχαμε εκτέλεση και απορρόφηση του οικονομικού έτους με 99.2%. Το Υπουργείο αναγνωρίζοντας τις προσπάθειές μας προχώρησε στη σημαντικότερη αύξηση προϋπολογισμού του Νοσοκομείου τα τελευταία 20 χρόνια.

 

Είναι πολλά αυτά που το νοσοκομείο πέτυχε το τελευταίο διάστημα, πολλά σε πολύ λίγο χρόνο. Αρκετά που δεν έχουν κοινοποιηθεί, είναι νωρίς ακόμη για απολογισμούς. Παρά τις καθημερινές δυσκολίες οι εργαζόμενοι είναι περήφανοι όσο ποτέ για το νοσοκομείο που γίνεται ολοένα και πιο ελκυστικό για νέους Ιατρούς, Νοσηλευτές και Διοικητικούς που επιθυμούν να έρθουν και να εργασθούν εδώ ενισχύοντας την τοπική οικονομία και υπηρεσίες υγείας. 

 

Αυτό θέλαμε. Το λησμονούμε όλοι εδώ και πολύ καιρό, εντός και εκτός των πυλών του νοσοκομείου και οφείλουμε να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί στο να διαφυλάξουμε αυτή τη θετική εικόνα, γιατί έχει μεγαλύτερη αξία από οτιδήποτε άλλο.

 

Με οριζοντίως αυξημένη πειθαρχία και αυστηρότητα στη τήρηση της τάξης θα συνεχίσουμε ανοδική πορεία για να μπορούμε να στηρίξουμε ορθά την μεγαλύτερη δύναμη που είχε ποτέ ποσοτικά το νοσοκομείο στην Ιατρική και Νοσηλευτική του υπηρεσία.

 

Στις ιστορικές στιγμές που βιώνουμε εδώ και καιρό, είναι καθήκον όλων μας, με κάθε προσπάθεια να προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε προσθετική αξία και την ενδυνάμωση του "Σήμερα" αλλά πολύ περισσότερο του "Αύριο" του Νοσοκομείου μας, όλων των νοσοκομείων. 

 

Χαιρετίζουμε κάθε προσπάθεια όλων που προσπαθούν έμπρακτα να προσφέρουν και να δώσουν κάθε τι περισσότερο στο νοσ. Νάουσας έτσι ώστε να μπορεί πάντα να ντύσει με τη φροντίδα του τα παιδιά όπως έκανε και στους γονείς. 

 

Περισσότερο από ποτέ ο τρόπος που εκδηλώνουμε τώρα, ο καθένας μας ατομικά, το σεβασμό μας στο ζωντανό οργανισμό που λέγεται Νοσοκομείο θα αποτυπωθεί στις σελίδες της τοπικής ιστορίας. Σεβασμός σε αυτούς που κάποτε έδωσαν ανιδιοτελώς για να υπάρχει το Νοσοκομείο σήμερα.

 

Ευχαριστούμε το Υπουργείο Υγείας, την 3η ΥΠΕ, τον Αντιπεριφερειάρχη μας, το Δήμαρχο μας, την Πολιτική Βούληση και όλους τους Παράγοντες που είναι πάντα αρωγοί και στο πλευρό μας. 

 

Εκ της διοικήσεως του Νοσοκομείου Νάουσας

Δρ. Κωνσταντίνος Λυκοστράτης