Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020 17:23

Τη συνέχιση της λειτουργίας του ΔΙΕΚ Βοηθών Νοσηλευτριών του Γ.Ν. Βέροιας ως έχει, ζητάει ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης από τον Υπουργό Υγείας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την άμεση άρση της Απόφασης του Υπουργείου Υγείας που περιορίζει τη λειτουργία του ΔΙΕΚ Βοηθών Νοσηλευτριών του Γεν. Νοσοκομείου Βέροιας μόνο για το Γ΄ εξάμηνο της εκπαιδευτικής περιόδου 2020 – 2021, ζητά ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Με σχετική σημερινή Επιστολή του προς τον Υπουργό κ. Βασίλη Κικίλια την οποία και κοινοποίησε τόσο στον Υφυπουργό κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη όσο και στον υπογράφοντα της σχετικής Απόφασης (Αρ.πρωτ. Γ6α/Γ.Π.38396 ΦΕΚ 2881/Β΄/10-7-2020) Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας κ. Ιωάννη Κωτσιόπουλο, ο κ. Τσαβδαρίδης υπογραμμίζει την απόλυτη αντίθεσή του στον υποβάθμιση της λειτουργίας του ΔΙΕΚ, το οποίο, όπως υπογραμμίζει, λειτουργεί ανελλιπώς από το 1987 έως σήμερα, έχοντας συνδράμει τα μέγιστα στη διατήρηση του υψηλού επιπέδου παροχής υπηρεσιών υγείας στον Ν. Ημαθίας.

Καλεί δε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να πράξει τα δέοντα τονίζοντας ότι η συνέχιση της λειτουργίας - ως έχει - του ΔΙΕΚ Β. Νοσηλευτικής  Γ.Ν. Βέροιας όχι μόνο θα αποτελέσει δικαίωση για το άριστα καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό που διαθέτει αίσθημα υψηλής ευθύνης αλλά θα καταδείξει και τον προσήκοντα σεβασμό στις υγειονομικές ανάγκες ενός ολόκληρου Νομού, που επ’ ουδενί δεν πρέπει να υποβαθμιστούν πολλώ δε μάλλον εν μέσω πανδημίας.

 

Αναλυτικά η επιστολή που απέστειλε ο κ. Τσαβδαρίδης είναι η εξής:

 

 

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

Βουλευτής Ημαθίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αναπληρωτής Γραμματέας Κοιν. Ομάδας

 

 

Βέροια, 22-07-2020

 

ΠΡΟΣ:

ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ Κο ΚΙΚΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

 

ΚΟΙΝ:

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ Κο ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Κο ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟ ΙΩΑΝΝΗ

 

ΘΕΜΑ: ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ Δ.Ι.Ε.Κ του Γ.Ν ΒΕΡΟΙΑΣ

Κύριε Υπουργέ

 

Ενόψει της πρόσφατης απόφασης του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας (Αρ. πρωτ. Γ6α/Γ.Π.38396 ΦΕΚ 2881/Β΄/10-7-2020) περί λειτουργίας ΔΙΕΚ αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας για την εκπαιδευτική περίοδο 2020-2021 δυνάμει της οποίας διατηρείται σε πλήρη λειτουργία μόνο ένα υποσύνολο σχολών, περιορίζοντας τις υπόλοιπες, μεταξύ των οποίων και το ΔΙΕΚ του Νοσοκομείου Βέροιας σε εγγραφές/κατατάξεις μόνο για το Γ΄ εξάμηνο, επιθυμώ να θέσω υπόψη σας τα παρακάτω:

Το ΔΙΕΚ Β. Νοσηλευτικής Γ.Ν. Βέροιας λειτουργεί ανελλιπώς από το 1987 έως σήμερα, ως παράρτημα του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας. Ετησίως φοιτούν δωρεάν κατά μέσο όρο 40 καταρτιζόμενοι, ενώ στα 33 χρόνια λειτουργίας του έχουν συνολικά αποφοιτήσει περισσότεροι από 600 Βοηθοί Νοσηλευτές. Η πλειοψηφία των αποφοίτων απασχολείται σε δημόσια και ιδιωτικά Νοσοκομεία προσφέροντας υπηρεσίες σε όλους τους χώρους της υγείας, όπου απαιτείται νοσηλευτική φροντίδα.

Το ΔΙΕΚ Β. Νοσηλευτικής Γ.Ν. Βέροιας λειτουργεί με άριστα καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό που διαθέτει αίσθημα υψηλής ευθύνης, καθιστώντας την εκπαιδευτική διαδικασία γόνιμη και παραγωγική. Η προσφορά του ΔΙΕΚ Β. Νοσηλευτικής Γ.Ν. Βέροιας είναι σημαντική τόσο για το ίδιο το Νοσοκομείο όσο και για την ευρύτερη κοινωνία της Ημαθίας. Παράλληλα, η παρουσία των καταρτιζόμενων στο χώρο του Νοσοκομείου, υπό την έμπειρη καθοδήγηση και επιτήρηση των εκπαιδευτών, αποτελεί ομολογουμένως μια δυναμική και απαραίτητη παρουσία στο χώρο του Νοσοκομείου.

Κύριε Υπουργέ, εκφράζοντας την ευρύτερη βούληση για τη συνέχιση λειτουργίας της σχολής αλλά και το μεράκι από μέρους των εκπαιδευτών, σας ζητώ να πράξετε τα δέοντα.

Παρακαλώ να προβείτε άμεσα σε αλλαγή της παραπάνω απόφασης, ώστε να αποκατασταθεί το δίκαιο αλλά και το αναγκαίο για τον τόπο μου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει ρημάξει από την κατάργηση διαφόρων κρατικών δομών, απαραίτητων για την διασφάλιση της υγείας, της ασφάλειας, και της ανάπτυξης.

Η λειτουργία της σχολής και στο Α εξάμηνο και στο Γ εξάμηνο είναι απαραίτητη για την μελλοντική στελέχωση του Νοσοκομείου Βέροιας. Σε αντίθετη περίπτωση η απώλεια για την κοινωνία της Ημαθίας αλλά και για το νοσοκομείο Βέροιας θα είναι τεράστια.

 

Με εκτίμηση

 

Τσαβδαρίδης Λάζαρος

Βουλευτής Ημαθίας ΝΔ