Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016 21:03

Στίβεν Χόκινκγκ: "Βρείτε άλλο πλανήτη - Σε 1000 χρόνια δεν θα υπάρχει Γη"

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μια χιλιετία… το πολύ δίνει περιθώριο ο Στίβεν Χόκινγκ στην ανθρωπότητα να εγκαταλείψει τον πλανήτη Γη.

Ο κορυφαίος Βρετανός θεωρητικός φυσικός (που έχει κάνει παρόμοιες δηλώσεις και στο παρελθόν) μίλησε μπροστά σε επιστήμονες και εξήγησε για ποιο λόγο πρέπει να… «βιαστούμε»:

«Πιστεύω ότι η ζωή στη Γη αντιμετωπίζει ολοένα και μεγαλύτερους κινδύνους ολοκληρωτικής εξαφάνισής της»,είπε ο Χώκινγκ στη διάλεξή του στο Oxford University Union, περιγράφοντας δυσοίωνο το μέλλον.

«Οι πυρηνικοί πόλεμοι, οι γενετικά μεταλλαγμένοι ιοί, η τεχνητή νοημοσύνη που θα μπορούσε να στραφεί εναντίον μας είναι μερικά μόνον απ' τα σενάρια καταστροφής, που θα μπορούσαν σύντομα να υλοποιηθούν».

Αν θέλουμε να διασφαλίσουμε την επιβίωση της ανθρωπότητας θα πρέπει να προωθήσουμε με αλματώδεις ρυθμούς τα διαστημικά προγράμματα: «Πιστεύω ότι η ανθρωπότητα δεν θα έχει μέλλον αν δεν εξερευνήσουμε το διάστημα», είπε ο διάσημος κοσμολόγος.

Μάλιστα δεν έκρυψε την επιθυμία του να ταξιδέψει στο διάστημα με το σκάφος του δισεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον, το Virgin Atlantic Spaceship: «θέλω να κινητοποιήσω όσο το δυνατόν περισσότερο το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για τα διαστημικά ταξίδια».

 

Πηγή: www.patrasevents.gr

 

Σχετικά Άρθρα