Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2015 11:27

Google: Εφαρμογή που θα μετράει τις θερμίδες

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Google ετοιμάζει εφαρμογή που θα έχει την ικανότητα να μετράει τις θερμίδες από τις φωτογραφίες των φαγητών που ο χρήστης θα ανεβάζει στο ίνσταγκραμ. Το τρεντ των τελευταίων μηνών για τους νέους οι οποίοι ανεβάζουν στο διαδίκτυο το κάθε τους γεύμα θα αποκτήσει νέα διάσταση. Πλέον οι χρήστες θα γνωρίζουν πόσες θερμίδες πρόκειται να καταναλώσουν με την εφαρμογή που θα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη.

Το πρόγραμμα, που ονομάζεται Im2Calories και είναι σε πειραματικό στάδιο, παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα και είναι πιθανό να μη βγει ποτέ στις αγορές. Στόχος της εφαρμογής είναι το να βοηθήσει τους χρήστες που κάνουν διατροφή, να καταγράφουν τις θερμίδες που καταναλώνουν καθημερινά. Επιπλέον, παρότι η Im2Calories αναλύει pixels θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε φωτογραφίες με χαμηλότερη ποιότητα.

Ο ερευνητής της Google, Kevin Murphy, τόνισε ότι η εφαρμογή θα γίνει πιο ακριβής με το πέρασμα του χρόνου ”Για μένα είναι προφανές ότι οι άνθρωποι θέλουν μια τέτοια εφαρμογή και αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη. Ίσως να μην υπολογίζει ακριβώς τις θερμίδες αλλά δεν έχει σημασία. Θα υπάρχει ένας μέσος όρος ανά βδομάδα, μήνα ή χρόνο”.

Σχετικά Άρθρα