Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 16:56

Αστέρια και Άνθρωποι στη Νέα Χιλιετία: «Ολική έκλειψη ηλίου στη Χιλή. Οδοιπορικό και αστροφωτογράφιση τοπίου»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συνεχίζεται για 20η χρονιά η επιτυχημένη σειρά των ομιλιών «Αστέρια και Άνθρωποι στη νέα χιλιετία» που διοργανώνουν ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας και η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου - παράρτημα Νάουσας.

Η επόμενη ομιλία με τίτλο «Ολική έκλειψη ηλίου στη Χιλή. Οδοιπορικό και αστροφωτογράφιση τοπίου» θα πραγματοποιηθείτο Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 20:00 στην αίθουσα ομιλιών του Πολυχώρου Πολιτισμού «Χρήστος Λαναράς» (Βέτλανς).

Ομιλητής θα είναι ο Αστροφωτογράφος κ. Βασίλης Μεταλληνός.

 

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΟΜΙΛΙΑΣ

 

Μπορεί κάποιος να φωτογραφήσει τον ήλιο χωρίς να καταστρέψει φίλτρα ή τα μάτια του; Μπορεί κάποιος να φωτογραφίσει τον ουρανό τη νύχτα σαν να είναι η νύχτα ημέρα; Πως δουλεύουν οι αστροφωτογράφοι; Ένα οδοιπορικό στις Άνδεις με αφορμή την έκλειψη ηλίου, στις 2 Ιουλίου του 2019, θα περιγράψει ο εισηγητής και θα μας γνωρίσει την τεχνική της αστροφωτογράφισης.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΜΙΛΗΤΗ

Ο Βασίλης Μεταλληνός έχει σπουδάσει Πληροφορική, αλλά το πάθος του για τα αστέρια και την φωτογραφία τον τράβηξε προς τα εκεί. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας, φωτογράφος και κινηματογραφιστής. Είναι μέλος της Αστρονομικής Εταιρείας Κέρκυρας.