Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 10 Μαϊος 2017 18:34

Πρωθυπουργική η απαξίωση της Παιδείας μας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Του Άγγελου Τόλκα

 

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού κου Τσίπρα στο Υπουργείο Παιδείας αποδεικνύει την προχειρότητα των πολιτικών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εκπαίδευση αλλά και την διαρκή απαξίωση της νέας γενιάς και των οικογενειών τους.

Ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε κουρασμένα όσα ο Υπουργός Παιδείας από την πρώτη ήμερα ανάληψης των καθηκόντων του διαρρέει είτε δημοσιογραφικά είτε στις δημόσιες εμφανίσεις του. Ανεφάρμοστες υποσχέσεις, χωρίς πράξεις, χωρίς καμία συζήτηση στη Βουλή. Τις υποσχέσεις και τις δήθεν δεσμεύσεις τους δεν τις πιστεύει πια κανείς.

Ακόμη χειρότερος ο συμβολισμός της επίσκεψης του κου Τσίπρα. Επιλέγει πάντα το Υπουργείο Παιδείας για να ξεκινήσει την εκστρατεία παραπλάνησης της κοινωνίας από την σκληρή πραγματικότητα που ο ίδιος επιβάλλει με το δεύτερο δικό του μνημόνιο που έχει τη δική του υπογραφή. Δείχνει έτσι πόσο υπολογίζει την παιδεία, την αγωνία των μαθητών και το μέλλον των νέων παιδιών.

Αλλά τι να περιμένει κανείς από ένα κόμμα που μοναδικό του μέλημα ήταν να οργανώνει  καταλήψεις και να παρακινεί σε ανυπακοή. Και από έναν Πρωθυπουργό που αξιολογούσε δήθεν τον προηγούμενο Υπουργό Παιδείας με άριστα 10 και μετά τον απέπεμπε.

Δεν μπορεί να υπολογίζει η νέα γενιά και η Ελλάδα σε όσα άκουσε σήμερα. Γιατί η κυβέρνηση έχει αφαιρέσει από την πολιτική της στην Παιδεία κάθε έννοια που αφορά την αξιοκρατία, την ποιότητα και την αριστεία. Γιατί η κυβέρνηση εγκαθιδρύει μια μαζική εκπαίδευση χαμηλής ποιότητας. Ενώ την ίδια ώρα επιβάλλει τον πλήρη κομματικό έλεγχο της εκπαίδευσης και μάλιστα ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ όπως αποδείχτηκε περίτρανα με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ .

Δε θα σταματήσουμε να καλούμε αυτήν την κυβέρνηση σε πραγματικό, ειλικρινή  και με ευρείες συναινέσεις διάλογο σε θέματα που αφορούν την προοπτική της χώρας και της νέας γενιάς.

Σχετικά Άρθρα