Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2016 09:15

Πρόεδρος ΗΠΑ: Ο Τραμπ πλησιάζει στον Λευκό Οίκο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολύ κοντά στην ανάδειξή του σε 45ο Πρόεδρο των ΗΠΑ βρίσκεται ο Ντόναλντ Τραμπ. Η νίκη του στις εκλογές των ΗΠΑ φαίνεται καθολική καθώς κερδίζει στις περισσότερες "πολιτείες-κλειδιά", είναι πολύ κοντά στον μαγικό αριθμό 270 των εκλεκτόρων ενώ προηγείται με περίπου 1 εκ. ψήφους της Χίλαρι Κλίντον

 

Λίγο μετά τις 8 το πρωί της Τετάρτης, απομένουν τέσσερις βασικές μάχες στις πολιτείες της Πενσυλβάνια, του Μίσιγκαν, του Γουισκόνσιν και του Νιού Χαμπσάιαρ. Προκειμένου να κερδίσει η Χίλαρι Κλίντον θα πρέπει να πάρει τις τρεις πρώτες.

 

Ο επικεφαλής της καμπάνιας της Κλίντον μίλησε στους οπαδούς της

 

Ο Τζον Ποντέστα, επικεφαλής της καμπάνιας της Χίλαρι Κλίντον, ζήτησε από τους συγκεντρωμένους οπαδούς της στα κεντρικά του κόμματος στη Νέα Υόρκη να αποχωρήσουν από το κτίριο λέγοντάς τους πως το αποτέλεσμα δεν έχει κριθεί ακόμη, πως η νύχτα είναι μακρά και πως για την ώρα καλύτερο είναι να ξεκουραστούν.

 

 

Αρνητικές αντιδράσεις απο την Γερμανία για την κυριάρχηση Τραμπ

 

«Τεράστιο σοκ» χαρακτηρίσε το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ARD η φον ντερ Λάιεν επεσήμανε: «Πιστεύω ότι ο Τραμπ γνωρίζει ότι αυτή δεν ήταν μια ψήφος υπέρ εκείνου, αλλά μάλλον μια ψήφος κατά της Ουάσινγκτον, κατά του κατεστημένου».

Ο Νόρμπερτ Ρέτγκεν των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), του κόμματος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, επεσήμανε ότι «η φρασεολογία και ο τρόπος συμπεριφοράς του Τραμπ είναι μια παράλογη παρακαταθήκη, την οποία δεν μπορεί τόσο εύκολα να αποτινάξει». Ο ίδιος επισήμανε ότι δεν έχουμε καμιά ιδέα τι θα κάνει ο Τραμπ ως πρόεδρος των ΗΠΑ σε μια πολύ αβέβαιη γεωπολιτική κατάσταση.

Ο Μπερντ Ρίξινγκερ, επικεφαλής του κόμματος Die Linke, εκτίμησε ότι ο Τραμπ «Θα κινηθεί προς μια απολυταρχική κοινωνία».

Ενώ ο Τσεμ Εζντεμίρ των Πράσινων δήλωσε ότι η νίκη Τραμπ σηματοδοτεί «μια διάσπαση με την μέχρι τώρα παράδοση, ότι η Δύση υποστηρίζει τις φιλελεύθερες αξίες».

 

Σε πτώση οι τιμές του πετρελαίου

 

Η άνοδος του Τραμπ έφερε πτώση στις τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές.

Συγκεκριμένα, οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent μειώθηκαν σε ποσοστό 2,5%, με την τιμή του βαρελιού να καταγράφεται στα 44,87 δολάρια το βαρέλι.

Ενώ οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου, μειώθηκαν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 4% στα 43,07 δολάρια το βαρέλι.

 

Πηγή: www.cnn.gr

 

Σχετικά Άρθρα