Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015 13:24

«Νότια Ευρώπη: Που οδεύει η Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η ανάγκη για περισσότερη Ευρώπη σύμφωνα με τα ιδανικά με τα οποία δημιουργήθηκε η Ευρωπαική Ένωση, το συνεχιζόμενο «χάσμα» μεταξύ  Βορρά - Νότου  και η ανάγκη για άμεσα μέτρα  επίλυσης του θέματος του  μεταναστευτικού,  ήταν τα συμπεράσματα που βγήκαν από το διεθνές σεμινάριο δημοσιογράφων που πραγματοποιήθηκε στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία  του Βερολίνου, το διάστημα 10 έως 12 Σεπτεμβρίου.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν δημοσιογράφοι από την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Ελλάδα και τη Γερμανία. Από πλευράς Ημαθίας συμμετείχε ο υπεύθυνος ενημέρωσης της «Ν» Βαλάντης Λιόλιος.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις και  συνομιλίες με σημαντικά στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης, υπεύθυνα για την  χάραξη της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συζητήθηκαν θέματα όπως ο νέος ρόλος της Γερμανίας στην Ευρώπη, οι προκλήσεις και οι προτεραιότητες της Γερμανικής πολιτικής στην Ευρώπη, ο  ρόλος της γερμανικής βουλής στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πως μπορεί να σωθεί το ευρώ και τέλος  το μέλλον της Ευρωπαϊκής  Ένωσης και η αλλαγή των σχέσεων Βορρά – Νότου.

Το πιο σημαντικό γεγονός  του σεμιναρίου ήταν η διάδραση  μεταξύ τω δημοσιογράφων των χωρών του Νότου και οι ομοιότητες όσο αφορά τον τρόπο σκέψης και της επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι χώρες του Νότου που  βρίσκονται στην Ευρωπαϊκά Ένωση σε σχέση με την οικονομία και το ευρώ.

 

 

Σχετικά Άρθρα