Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021 19:51

Λάζαρος Τσαβδαρίδης από το βήμα της Βουλής: «Εμβληματικό το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για την προστασία των ζώων συντροφιάς. Απόλυτα στείρα η αντιπολιτευτική άρνηση ΣΥΡΙΖΑ»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Για ένα νομοσχέδιο που προστατεύει τα ζώα συντροφιάς και που αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική μεταρρύθμιση – καθρέφτη του πολιτισμού μας, έκανε λόγο από το Βήμα της Βουλής ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας ΝΔ στη σχετική σημερινή (15-9) συζήτηση στη Βουλή.

Ο κ. Τσαβδαρίδης υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο απαντά στις καθημερινές αγωνίες του κάθε ευαίσθητου πολίτη, ο οποίος προσδοκά καλύτερη μέριμνα της πολιτείας για τους τετράποδους διαχρονικούς μας φίλους και ο οποίος γίνεται δυστυχώς καθημερινά αυτόπτης ή αυτήκοος μάρτυς πολλών επώδυνων ακόμη και βάρβαρων συμπεριφορών εναντίον αδέσποτων ζώων

 

Τόνισε δε ότι με το νομοθέτημα αυτό:

·       Δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο διαχείρισης των αδέσποτων, που θα διευκολύνει τη δραστική μείωση του αριθμού τους μέσω προγραμμάτων υιοθεσίας και στείρωσης που σέβονται και τηρούν στο ακέραιο τους κανόνες ευζωίας των ζώων.

·       Αυστηροποιούνται ακόμη περισσότερο οι ποινές αναφορικά με την κακοποίηση των ζώων συντροφιάς, σε συνέχεια του Ν. 4745/2020 με τον οποίον αυτή η κυβέρνηση έκανε κακούργημα τον βασανισμό του ζώου.

·       Ανατίθεται κεντρικός ρόλος στους Δήμους, οι οποίοι «προικίζονται» μέσω του προγράμματος «Άργος», με 40 εκατ. ευρώ για την περισυλλογή ζώων και την κατασκευή σύγχρονων καταφυγίων και ετήσια χρηματοδότηση 15 εκατ. ευρώ, για θέματα που σχετίζονται με την κτηνιατρική φροντίδα τους.

Αυτό όμως που συμβολικά υπογραμμίζει το παρόν νομοσχέδιο, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαβδαρίδης, είναι ότι τα ζώα συντροφιάς ανήκουν στην κοινωνία μας. Δεν είναι αναλώσιμα, δεν είναι εκμεταλλεύσιμα, δεν είναι εξορισμένα, δεν είναι ανεπιθύμητα. Αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της νέας κοινωνικής μας δομής, αποτελούν καθρέφτη του ίδιου μας του πολιτισμού, καθρέφτη του ίδιου μας του εαυτού.

Απέναντι σε αυτό το νομοσχέδιο τομή, η Αντιπολίτευση και δη η Αξιωματική στέκει για ακόμη μία φορά εμμονικά αρνητική ζητώντας μάλιστα την απόσυρσή του.

Είναι η ίδια Αξιωματική Αντιπολίτευση, ανέφερε ο Βουλευτής Ημαθίας, που ως Κυβέρνηση κατάφερε το τραγελαφικό, να καταψηφίσει δηλαδή δική της πρόταση για την προστασία των ζώων που είχαν υπογράψει 52 βουλευτές της ενόψει της τότε επικείμενης αναθεώρησης του Συντάγματος.

«Όχι μόνο από τους 145 βουλευτές που διέθετε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ, την πρόταση αυτή την ψήφισαν μόλις 69 αλλά το αστείο ήταν ότι ανάμεσα σε αυτούς, βρίσκονταν και 14 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που είχαν υπογράψει το αίτημα που είχε κατατεθεί!» τόνισε.