Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021 19:55

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: «Τεκμηριωμένα στοιχεία συνηγορούν στην παραπομπή στο ειδικό δικαστήριο του πρώην Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την παραπομπή του πρώην Υπουργού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, αρμόδιου για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, Νίκου Παππά στο ειδικό δικαστήριο με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση κατά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016, υπεραμύνθηκε ο Βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ και μέλος της Προανακριτικής κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Όπως επισήμανε στην σχετική του ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής, το επιβαρυντικό για τον τέως Υπουργό των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμπέρασμα του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής είναι αποτέλεσμα του ογκώδους αποδεικτικού υλικού.

Στοιχεία τεκμηριωμένα και εμπεριστατωμένα, από τα οποία προκύπτει ότι ο κ. Παππάς με συνεχείς παρασκηνιακές παρεμβάσεις του, πέτυχε να ποδηγετήσει τον εν λόγω διαγωνισμό με στόχο να λάβει άδεια καναλιού ο κ. Καλογρίτσας, το οποίο όμως θα ήλεγχε ο ίδιος ο Υπουργός και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά τους να χειραγωγήσουν το τηλεοπτικό τοπίο αλλά και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της χώρας.

Ο κ. Τσαβδαρίδης τόνισε ότι οι πράξεις και οι παραλείψεις του ελεγχόμενου Υπουργού κ. Παππά αναπτύσσονται σε τρία διαφορετικά χρονικά διαστήματα.

Στο πρώτο διάστημα, μέχρι την έκδοση της εγγυητικής επιστολης και τη διενέργεια του διαγωνισμού, ο κ. Παππάς, όχι μόνο συντόνιζε ο ίδιος τις επαφές του κ. Καλογρίτσα με τη CCC, κανονίζοντας μάλιστα σχετική συνάντηση μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, μεταξύ του ιδίου, του Καλογρίτσα και του Χούρι αλλά και ως επιβλέπων και επισπεύδων Υπουργός αντί να διασφαλίσει την δίκαιη και κρυστάλλινη διαδικασία ως όφειλε, αυτός ανεχόταν την παράβαση των διατάξεων του διαγωνισμού.

Στο δεύτερο διάστημα τώρα, αυτό που οριοθετείται από την έκδοση της εγγυητικής επιστολής και τη διενέργεια του διαγωνισμού μέχρι την καταβολή της πρώτης δόσης, σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα προκύπτει ότι ο κ. Παππάς όχι μόνο ενημέρωνε τον κ Καλογρίτσα, από συναντήσεις που είχε με άλλους ανταγωνιστές που θα συμμετείχαν στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, για το τι ποσά προτίθενται να προσφέρουν, αλλά και, όταν ναυάγησε η συμφωνία με την CCC λόγω της υπαναχώρησής της, ο ίδιος ο κ. Παππάς έφερε τον κ. Καλογρίτσα σε επαφή με τους σημαίνοντες μεγαλοεπιχειρηματίες Δημήτρη Κοντομηνά και Βαγγέλη Μαρινάκη, με σκοπό να εξευρεθούν τα απαιτούμενα κεφάλαια.

Στο τρίτο διάστημα δε, και μετά την αποτυχία του εγχειρήματος των τηλεοπτικών αδειών, ο κ. Παππάς διασφάλισε από τον κ. Καλογρίτσα την έκδοση του φιλοκυβερνητικού τότε και απόλυτα ελεγχόμενου από τον πρώην Υπουργό Documento.  

Και μετά την ρήξη του με τον κ. Καλογρίτσα, ο οποίος εναντιώθηκε στην προσπάθεια στυγνής στοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων και των συζύγων τους από το εν λόγω έντυπο, όπως η κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη, ο τότε Υπουργός διασφάλισε τη συνέχιση της έκδοσής του με τη μεταφορά του στον κ. Βαξεβάνη, που εν μία νυκτί από διευθυντής της εφημερίδας έγινε και εκδότης.

Ο Βουλευτής Ημαθίας κατηγόρησε τον κ. Παππά αλλά και ολόκληρο τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία καθώς παρά το επιβαρυντικό κατηγορητήριο συνεχίζουν να μιλούν για δικαίωση και να πανηγυρίζουν επειδή το κορυφαίο στέλεχος της τότε διακυβέρνησης και στενότερος συνεργάτης του κ. Τσίπρα ελέγχεται μόνο για παράβαση καθήκοντος και όχι και για δωροληψία, αδίκημα για το οποίο επίσης ελέγχθηκε από την επιτροπή αλλά για το οποίο βρέθηκαν απλές και όχι επαρκείς ενδείξεις για άσκηση δίωξης.

Σημείωσε δε ότι το πόρισμα - εκτός από την ψήφισή του από την Ολομέλεια - προτείνεται να διαβιβαστεί μαζί με τα πρακτικά στην Εισαγγελία και τις αρμόδιες Αρχές (φορολογική και Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), προκειμένου να διερευνηθούν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.