Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2017 18:33

Βία χωρίς τέλος στην Καταλονία: 460 τραυματίες

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ξεπερνούν τους 460 οι τραυματίες από τις βίαιες επεμβάσεις της αστυνομίας σε εκλογικά κέντρα της Καταλονίας.

 

 

Ξεπερνούν τους 460 οι τραυματίες από τις βίαιες επεμβάσεις της αστυνομίας σε εκλογικά κέντρα της Καταλονίας, σύμφωνα με όσα ανέφερε η δήμαρχος της Βαρκελώνης Αντα Κολάου. “Ως δήμαρχος της Βαρκελώνης, ζητώ την άμεση παύση των αστυνομικών επιθέσεων ενάντια σε ανυπεράσπιστους πολίτες” ανέφερε.

 

Over 460 people injured in Catalonia already. As Mayor of BCN I demand an immediate end to police charges against the defenceless population https://t.co/412z6Jacap

 

— Ada Colau (@AdaColau) October 1, 2017

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας, οι αστυνομικές αρχές έχουν καταφέρει να κλείσουν πάνω από 90 εκλογικά τμήματα από τις 3 το μεσημέρι, σε όλη την Καταλονία. Πρόσθεσε δε ότι έχουν συλληφθεί τρία άτομα, μεταξύ αυτών και ένα νεαρό κορίτσι για ανηπακοή και επίθεση κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων για το δημοψήφισμα.

 

Πλήθος αντιδράσεων

 

Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας κατηγόρησε σήμερα την ισπανική κυβέρνηση και την αστυνομία, για την άσκηση βίας κατά των πολιτών της Καταλονίας, τονίζοντας ότι ο ίδιος, αποκηρύσσει το σημερινό έγκλημα κατά της δημοκρατίας.

 

Αναφερόμενος στην αστυνομική βία κατά των πολιτών εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τα όσα γίνονται σε βάρος της δημοκρατίας. “Γριές γυναίκες σύρθηκαν. Διεφθαρμένο, υποκριτικό κι ανώφελο,” έγραψε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Twitter.

 

Αργότερα, προχώρησε σε νέα ανάρτηση μαζί με φωτογραφίες από την άσκηση της αστυνομικής βίας, για ν’ αναρωτηθεί: “Αυτή είναι η νίκη σας;”

 

 

 

¡Vergüenza! O acabamos con Rajoy o el PP acaba con la democracia. #RajoyDIMISION pic.twitter.com/olvd5rx7lo

 

— Mónica Oltra Jarque (@monicaoltra) October 1, 2017

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας, παροτρύνει την κυβέρνηση της Ισπανίας, ν’ αφήσει του Καταλανούς να ψηφίσουν

 

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον ανάρτησε μήνυμα στο Twitter, σχετικά με τις σκηνές βίας που εξελίχθηκαν σήμερα το πρωί σε ορισμένες περιοχές της Καταλονίας.

 

“Μερικές από τις σκηνές σήμερα το πρωί στην Καταλονία, προκαλούν σοκ και σίγουρα δεν ήταν απαραίτητες. Απλά, αφήστε τους ανθρώπους να ψηφίσουν,” ανέφερε χαρακτηριστικά η Στέρτζον.

 

2/2 and call on Spain to change course before someone is seriously hurt. Let people vote peacefully.

 

— Nicola Sturgeon (@NicolaSturgeon) October 1, 2017

“Αδικαιολόγητη χρήση βίας” από την αστυνομία καταγγέλλει ο Κάρλες Πουτζεμόντ

 

Ο πρόεδρος της επαρχίας της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζεμόντ δήλωσε ότι η χρήση κλομπ και ελαστικών σφαιρών από την αστυνομία αποτελεί “αδικαιολόγητη χρήση βίας,” ενώ δημιουργεί μία απαίσια εικόνα για την Ισπανία.

 

 

 

“Ανάλογη των περιστάσεων και επαγγελματική,” χαρακτηρίζει την αντίδραση των υπηρεσιών ασφαλείας και της αστυνομίας, ο Ισπανός υπουργός των Εσωτερικών

 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας, Χουάν Ιγνάθιο Θόιδο περιέγραψε την αντίδραση των υπηρεσιών ασφαλείας και της αστυνομίας ως “ανάλογη των περιστάσεων και επαγγελματική,” αναρτώντας ένα βίντεο με αστυνομικό που βοηθούσε έναν πατέρα και το παιδί του, στην περιοχή της Καταλονίας.

 

"Αναγκαστήκαμε να κάνουμε κάτι που δεν θέλαμε", σχολίασε κυβερνητικός αξιωματούχος για την επέμβαση της αστυνομίας

 

Η ισπανική κυβέρνηση αναγκάστηκε χωρίς να το θέλει να στείλει την αστυνομία για να σταματήσει το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, το οποίο έχει καταλήξει μια φάρσα, σχολίασε ο εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης στην επαρχία αυτή Ένρικ Μίγιο.

 

Σκοπός της αστυνομίας και της εθνοφρουράς που επενέβησαν στα εκλογικά κέντρα της Καταλονίας ήταν να κατασχέσουν το υλικό για τη διεξαγωγή του απαγορευμένου από τη Μαδρίτη δημοψηφίσματος και δεν έχουν στόχο τους ανθρώπους που πάνε να ψηφίσουν, εξήγησε ο Μίγιο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

 

«Αναγκαστήκαμε να κάνουμε κάτι που δεν θέλαμε», τόνισε.

 

Αναφερόμενος στη σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης της Καταλονίας ότι οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο βρουν ανοικτό στην περιοχή τους, ο Μίγιο επεσήμανε: «πρόκειται για μια απάτη, για μια φάρσα. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που αλλάζουν οι κανόνες του παιχνιδιού 45 λεπτά πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία».

 

Πηγή: www.thetoc.gr