Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021 20:41

Κορωνοϊός: Αλλαγές στη χρήση των SMS στο 13033 σε όλη τη χώρα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Φωτογραφία: INTIME

 

Νέα μέτρα σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις των πολιτών με τη χρήση των 6 sms στο 13033 ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

 

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας από τις 06:00 αύριο Πέμπτη και έως τις 16 Μαρτίου:

 

Η χρήση του κωδικού SMS «2» για τις αγορές από καταστήματα, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία κλπ, όπως και για τη μετάβαση σε υποκατάστημα τράπεζας με κωδικό SMS «3» θα μπορεί να γίνεται μόνο μέσα στα όρια του δήμου όπου κατοικεί κάθε πολίτης ή σε ακτίνα έως 2 χιλιομέτρων από αυτήν.

Με τη χρήση του κωδικού SMS «6» για άσκηση ή βόλτα με κατοικίδιο, θα επιτρέπεται μετακίνηση μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Για τη χρήση του κωδικού SMS «4» που αφορά την παροχή βοήθειας σε άτομο που βρίσκεται σε ανάγκη, οι αστυνομικοί που θα κάνουν τον έλεγχο θα ζητούν πια επιπλέον διευκρινίσεις για την συγκεκριμένη μετάβαση.

 

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Αναπροσαρμόζεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία διαμορφώνεται ως εξής:

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) ισχύει από τις 21:00 έως τις 05:00, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) από τις 19:00 έως τις 05:00.

Εξαίρεση αποτελούν η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 21:00 έως τις 05:00 λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών. Τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση κυκλοφορίας σε Αττική και Θεσσαλονίκη ξεκινά στις 19:00.

 

Νέες περιοχές σε σκληρό lockdown

 

Στο «βαθύ κόκκινο», μαζί με την Αττική, εντάσσονται:

 

Αχαΐα

Αρκαδία

Θεσσαλονίκη

Λάρισα

Λευκάδα (εκτός από το Μεγανήσι)

Φθιώτιδα

Αργολίδα

Κορινθία

Θεσπρωτία

Άρτα

Σάμος

Αιτωλοακαρνανία

Ρόδος

Εύβοια (εκτός από Σκύρο)

Βοιωτία

Χίος

Ηράκλειο

δήμος Καλύμνου.

Όλες οι άλλες περιοχές της χώρας εισέρχονται στο επίπεδο αυξημένης επιτήρησης («κόκκινο»), όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα περιοριστικά μέτρα που συνοδεύουν την αλλαγή τίθενται σε ισχύ από τις 6.00 το πρωί αύριο, Πεμπτη, 4 Μαρτίου.

Κατ' εξαίρεση, στη Λαρίσα θα τεθούν σε ισχύ στις 6.00 το πρωί το Σάββατο 6 Μαρτίου προς διευκόλυνση της κινητικότητας εξαιτίας του σεισμού που σημειώθηκε στην περιοχή.

 

Πηγή: https://www.cnn.gr/ellada/story/256724/koronoios-allages-sti-xrisi-ton-sms-sto-13033-se-oli-ti-xora