Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 31 Αυγούστου 2021 19:44

Σημαντική καμπάνια ενημέρωσης για το ελληνικό κρασί στη Γερμανία (video, φωτορεπορτάζ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Επιμέλεια Μαρία Ζαφείρκου – Βαλάντης Λιόλιος

Στο πλαίσιο τριετούς καμπάνιας Ενημέρωσης με θέμα την υπεύθυνη κατανάλωση οίνου με χώρες στόχους την Ελλάδα και τη Γερμανία, η οποία υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας, πραγματοποιούνται τον Αύγουστο στην Κολωνία και στο Ντίσελντορφ, συναντήσεις τοπικών παραγόντων, εμπειρογνωμόνων, εκπροσώπων μεγάλων ελληνικών οινοποιείων, sommelier και δημοσιογράφων.

Είχαμε την τύχη να παραβρεθούμε σε δυο σημαντικά δείπνα ενημέρωσης, συνοδεία εξαιρετικών ελληνικών κρασιών  και γκουρμέ ελληνικής κουζίνας, στο DÜSSELDORF, στο εστιατόριο Kytaro, όπου βρέθηκαν εμπειρογνώμονες και άτομα που σχετίζονται με το χώρο του κρασιού.

Παρούσα ήταν η πρόξενος της Ελλάδος στο DÜSSELDORF Μαρία Παπακωνσταντίνου, καθώς και η εμπορική πρόξενος  Φρίντα Γεωργίου.  ενώ τη Novacert εκπροσώπησε η  Αλεξάνδρα Γκούμα.

Στόχος των συναντήσεων είναι η υποστήριξη της ενημέρωσης των καταναλωτών ως προς την ορθή και υπεύθυνη κατανάλωση οίνου. Επίσης, στην ατζέντα των συναντήσεων περιλαμβάνεται και συζήτηση γύρω από το ενωσιακό καθεστώς των οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ, καθώς και των ιδιαιτεροτήτων και των ποιοτικών χαρακτηριστικών, τα οποία πηγάζουν από το γεωγραφικό περιβάλλον.

Εκτός της παραπάνω δράσης, η συγχρηματοδοτούμενη καμπάνια για την υπεύθυνη κατανάλωση οίνουπεριλαμβάνει σειρά από ενέργειες με στόχο την προώθηση του μηνύματος για την υπεύθυνη κατανάλωση οίνου όπως καταχωρήσεις στον τύπο, παραγωγή ενημερωτικού εντύπου και συμμετοχή σε εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία.