Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021 16:36

Γιάννης Κωνσταντέλιας: Το διαμάντι του ΠΑΟΚ που συγκρίνουν με Μέσι και Νεϊμάρ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας είναι το διαμάντι του ΠΑΟΚ που στα 18 του έχει κινήσει το ενδιαφέρον μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ. Ειδικοί στο χώρο του ποδοσφαίρου τον συγκρίνουν ακόμα και με τον Μέσι και τον Νεϊμάρ.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Κωνσταντέλιας έχει εντυπωσιάσει με το ταλέντο του παίζοντας στην ομάδα νέων του ΠΑΟΚ αποδεικνύοντας ότι έχει μεγάλες προοπτικές.

Μάλιστα, τα κατορθώματα του νεαρού μεσοεπιθετικού του ΠΑΟΚ δεν πέρασαν απαρατήρητα από τον Νιζαάρ Κινσέλα, ρεπόρτερ του ιταλικού Goal.comκαι ειδικό σε ό,τι αφορά την Τσέλσι, ο οποίος του ετοίμασε ένα μεγάλο αφιέρωμα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ‘Εκτός από τη Μπαρτσελόνα, τον Άγιαξ και τους Ρέιντζερς που εδώ και καιρό τον είχαν στα υπόψιν, ήταν και η Τσέλσι που πίστευε πως είχε εξασφαλίσει την υπογραφή του προτού υπογράψει νέο συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ μέχρι το 2024. Οι “Μπλε” ήταν τόσο σίγουροι ότι θα τον αποκτήσουν και ήδη είχαν προετοιμάσει τα τον δώσουν δανεικό στο Βέλγιο ή στις Κάτω Χώρες προτού το Στάμφορντ Μπριτζ γίνει η μόνιμη έδρα του”.

Είναι πολύς καιρός από τότε που στο ελληνικό ποδόσφαιρο εμφανίστηκε ένας παίκτης στο οποίο θα μπορούσε κανείς να αναγνωρίσει χαρακτηριστικά του Λιονέλ Μέσι.

Μάλιστα, όταν ο δημοσιογράφος Σταύρος Κόλκας είχε πάει να παρακολουθήσει την ομάδα Κ19 του ΠΑΟΚ εναντίον της Λάρισας στο εναρκτήριο ματς της σεζόν τον περασμένο Σεπτέμβριο, δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε.

"Ο ΠΑΟΚ έχει έναν κλώνο του Μέσι στις ακαδημίες του", είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha98.9."Τις προάλλες εναντίον της Λάρισας, μπήκε στο ημίχρονο ενώ το σκορ ήταν 0-0, σημείωσε δύο γκολ, έδωσε δύο ασίστ και ο ΠΑΟΚ κέρδισε 5-0."

Ο νεαρός έχει διανύσει μεγάλη απόσταση από τότε που έπαιζε ποδόσφαιρο στους δρόμους του Βόλου, περίπου 200 χιλιόμετρα από το σημερινό σπίτι του στη Θεσσαλονίκη.

"Δεν παρακολουθούσα ποδόσφαιρο καθώς μεγάλωνα, απλά έπαιζα στα πάρκα και στους δρόμους με τους φίλους μου", λέει ο Κωνσταντέλιας σε αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο Goal. "Έτσι ερωτεύτηκα το ποδόσφαιρο. Παίζοντας σε ένα τέτοιο περιβάλλον όντας παιδί, με βοήθησε να είμαι δημιουργικός. Το στυλ μου είναι δημιουργικό, εξαιρετικά τεχνικό και πάντα ψάχνει να δώσει το κάτι παραπάνω”.

«Τέτοιοι παίκτες δεν εμφανίζονται κάθε μέρα. Ούτε καν κάθε 50 χρόνια», δήλωσε στο Sportdogο Αλέξανδρος Μαλακασιώτης, επικεφαλής της ακαδημίας της Αγίας Παρασκευής. “Είχαμε την ευχαρίστηση να βλέπουμε τον Κωνσταντέλια να μεγαλώνει εδώ. Έφυγε νωρίς, αλλά ξεχώρισε σαν μύγα μες στο γάλα. Για μένα, είναι ένα φαινόμενο. Αν δείτε πώς δίνει πάσες και πώς κινείται στο χώρο, θα καταλάβετε. Στο ένας-με-έναν, είναι σαν να βλέπεις τον Νεϊμάρ."

 

Η επιρροή του Νεϊμάρ

 

Ακόμα κι ο ίδιος ο Κωνσταντέλιας συγκρίνει τον εαυτό του με τον Νειμάρ, λέγοντας: "Είναι η μεγαλύτερη επιρροή μου στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Αισθάνομαι πιο κοντά στο στυλ παιχνιδιού του από οποιουδήποτε άλλου."

Στόχος του είναι να είναι έτοιμος για το επόμενο παιχνίδι ή την επόμενη προπόνηση. Αρνείται να βάλει μακροπρόθεσμους στόχους. Είναι χαρούμενος και μόνο που παίζει ποδόσφαιρο ή όταν παρακολουθεί στην τηλεόραση αγώνες από κορυφαία 5 πρωταθλήματα της Ευρώπης, διαθέσιμα και στο στοίχημα bwin ποδόσφαιρο μαζί με αμέτρητα ακόμα από όλα τα μέρη του κόσμου.

«Είναι καλό που έχω την ευκαιρία να παίζω και να είμαι μέρος της πρώτης ομάδας, να δείξω ό,τι έχω. Θέλω να εκμεταλλευτώ αυτήν την ευκαιρία. Μεγαλώνοντας σε ένα τέτοιο περιβάλλον χρειάστηκε αρκετός χρόνος και πολλή δουλειά για να φτάσω σε αυτό το στάδιο. Η δουλειά που κάναμε στην ακαδημία ήταν πολύ σημαντική όλα αυτά τα χρόνια και θα φανεί και στο μέλλον», λέει στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας.

«Διαχωρίζω τα πράγματα και θέτω μόνο βραχυπρόθεσμους στόχους. Δεν ξέρω που θα βρίσκομαι σε πέντε χρόνια, προτιμώ να κάνω μικρά βήματα. Θέλω να είμαι καλύτερος στο επόμενο παιχνίδι, την επόμενη προπόνηση. Να απολαμβάνω αυτό που κάνω. Νιώθω ότι περισσότερο κοντά στο στυλ μου είναι το ισπανικό πρωτάθλημα, καθώς υπάρχει περισσότερη δημιουργικότητα, τεχνική και ανοικτοί χώροι στο γήπεδο», εξηγεί.