Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015 11:58

Εξιχνιάστηκαν 12 κλοπές και απόπειρες κλοπής από μονοκατοικίες σε διάφορες περιοχές της Πιερίας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 3 αλλοδαπών, οι οποίοι είναι ήδη έγκλειστοι σε Κατάστημα Κράτησης για παρόμοια αδικήματα.
Συνήθως δρούσαν τις μεταμεσονύχτιες ώρες και την στιγμή που οι ένοικοι κοιμόνταν στις οικίες τους.
Αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 6.000 ευρώ.
 
Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, 12 κλοπές και απόπειρες κλοπής από οικίες, που έγιναν τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του προηγούμενου έτους, σε διάφορες περιοχές της Πιερίας.
Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 3 αλλοδαπών ηλικίας 30, 41 και 48 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, οι οποίοι είναι ήδη έγκλειστοι σε Κατάστημα Κράτησης για παρόμοια αδικήματα.
Αναλυτικά, από την έρευνα προέκυψε ότι, ενεργώντας από κοινού και κυρίως τις μεταμεσονύχτιες ώρες, αφού αρχικά παραβίαζαν τις κεντρικούς εισόδους των οικιών, αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις οι ένοικοι την στιγμή εκείνη κοιμόνταν στις οικίες τους.
Μέχρι στιγμής έχει προκύψει ότι έχουν διαπράξει συνολικά 9 κλοπές και 3 απόπειρες κλοπής από μονοκατοικίες σε διάφορες περιοχές της Πιερίας, από όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 4.000 ευρώ, καθώς και κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα και διάφορα εργαλεία, η αξία των οποίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 2.000 ευρώ.
Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε  άλλες παρόμοιες πράξεις.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.
 

Σχετικά Άρθρα