Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020 11:32

Δωρεάν τεστ κορωνοϊού για τους Αστυνομικούς ζητά ο Τάσος Μπαρτζώκας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με επιστολή ο Τάσος Μπαρτζώκας ζητά από τον υπουργό Υγείας κ. Κικίλια, να ικανοποιήσει το αίτημά του για διενέργειαδωρεάν τεστ κορωνοϊού στους αστυνομικούς.

Όπως αναφέρει ο Τάσος Μπαρτζώκας, η Ελληνική Αστυνομία έχει συμβάλλει σε μέγιστο βαθμό στην αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσηςκαι μάλιστα, εν μέσω ιδιαίτερα αντίξοων συνθηκών, καθώς έχουν ανακληθεί οι άδειες, εργάζονται χωρίς ρεπό και με μεγάλες ελλείψεις σε προμήθειες προϊόντων υγιεινής (μάσκες-γάντια).

Την ίδια στιγμή, και μεσούσης του 2ου κύματος πανδημίας, αλλά και απέχοντας από την οριστική αντιμετώπιση της, οι Έλληνες αστυνομικοί επιβαρύνουν σοβαρά τα οικογενειακά τους πορτοφόλια, προκειμένου να εξεταστούν για να προστατέψουν τις οικογένειες τους και ολόκληρη την κοινότητα.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας ζητάει να γίνονται εντελώς δωρεάν τα τεστ για τον κορωνοϊό στους αστυνομικούς, καθώς όπως υποστηρίζει οι περιστασιακοί έλεγχοι από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ δεν επαρκούν.

Προτείνει μάλιστα την ανάληψη πρωτοβουλιών από το Υπουργείο Υγείας για σύμπραξη με την Ιδιωτική Υγεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να προστατευθούν οι αστυνομικοί της χώρας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ήδη πολλαπλούς κινδύνους από τη φύση της εργασίας τους.

 

Το κείμενο της επιστολής του Τάσου Μπαρτζώκα:

 

                                                                                                     Βέροια, 10 Δεκεμβρίου 2020

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

 

Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να σας θίξω ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που αφορά όχι μόνο το Σώμα της Αστυνομίας, αλλά κατ΄ επέκτασιν τη δημόσια υγεία σε όλο το φάσμα της.

Από την πρώτη στιγμή της πανδημικής κρίσης στη χώρα μας, η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, συνεισφέροντας στο μέγιστο βαθμό στην αποτροπή της εξάπλωσης του ιού στην κοινότητα.

Μέσα σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες -ανάκληση αδειών και υπερεργασία χωρίς ρεπό, διενέργεια εκτεταμένων ελέγχων σε όλη την Επικράτεια, υγειονομικοί κίνδυνοι λόγω έλλειψης δυνατότητας τηλεργασίας, υλικοτεχνικές ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας (μάσκες, γάντια)- απέδειξαν για άλλη μια φορά την αξιοσύνη τους.

Ωστόσο, ενώ το lockdownσυνεχίζεται και εν όψει του επικείμενου ανοίγματος της οικονομίας, προκειμένου να αποτρέψουμε ένα τρίτο κύμα της πανδημίας, είναι μεγάλη ανάγκη να χορηγηθεί στην Αστυνομία η δυνατότητα διενέργειας τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, χωρίς οικονομική επιβάρυνση από τους ίδιους. Μέχρι σήμερα, τα τεστ για τους αστυνομικούς δεν είναι δωρεάν και οι ίδιοι επωμίζονται το οικονομικό κόστος της εξέτασης, επιβαρύνοντας ασύμμετρα τους οικογενειακούς τους προϋπολογισμούς, ώστε να προστατεύσουν τους οικείους τους και τα μέλη της κοινότητας.

Κύριε Υπουργέ οφείλουμε να εξαντλήσουμε κάθε τρόπο, προκειμένου το Αστυνομικό Σώμα να ασκεί τα καθήκοντα του χωρίς να τους εκθέτουμε σε μεγαλύτερους κινδύνους, από αυτούς που η ίδια η φύση της εργασίας τους έχει. Είναι αντιληπτό ότι οι περιστασιακοί έλεγχοι που εκτελεί ο ΕΟΔΥ δεν επαρκούν για την ανίχνευση του ιού στους αστυνομικούς. Οφείλουμε να τους χορηγήσουμε τη δυνατότητα να εξετάζονται δωρεάν και τακτικά, είτε αυτό σημαίνει να προχωρήσουμε σε πρωτοβουλίες συνέργειας με την ιδιωτική υγεία, είτε εμπλέκοντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού πρώτα της εξασφαλίσουμε τους αναγκαίους πόρους.

Σας καλώ να λάβετε υπόψιν πολύ σοβαρά το αίτημα μου, το οποίο αντανακλά τα αιτήματα όλου του  Αστυνομικού Σώματος, και, έστω και αυτή την στιγμή, να συνδράμετε στην τάχιστη ικανοποίηση του.

 

 

                                                                                  Με εκτίμηση

                                                                        Αναστάσιος Μπαρτζώκας

      ΠΕ Ημαθίας-Νέα Δημοκρατία