Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 16 Μαϊος 2015 10:49

Η 70η επέτειος της απελευθέρωσης του στρατοπέδου MAUTHAUSEN στην Αυστρία

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γιορτάστηκαν την Κυριακή με μεγαλοπρέπεια και παρουσία πολλών προσωπικοτήτων όπως των Προέδρων της Αυστρίας HeinzFischerκαι της Ελληνικής Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου η 70η επέτειος της απελευθέρωσης του στρατοπέδου του MAUTHAUSENστην Αυστρία.

22000 συμμετέχοντες ένα ρεκόρ για τους εορτασμούς είχαν έρθει φέτος εκεί , μεταξύ τους ο διάδοχος του Λουξεμβούργου με την γυναίκα του, για να βροντοφωνάξουν « ποτέ πια MAUTHAUSEN», «ποτέ πια ναζισμός».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου που συνοδευόταν από 2 συναδέλφους της τη Ραχήλ Μακρή (βουλευτής Κοζάνης) και τον Γιάννη Σταθά από το ηρωικό Δίστομο, καθώς από τον Πρόεδρο του Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος Μωυσή Κωνσταντίνη, τον Πρόεδρο των επιζώντων θυμάτων Μάριο σημείωσε ότι η άφιξή της στο στρατόπεδο δεν είναι μόνο για να τιμήσει τα θύματα  κάθε εθνότητας, Εβραίους, Σίντι,  Ρωμά   ή Ομοφυλόφιλους. Αλλά δεν πρέπει να ξεχάσουμε τα τόσα πολλά εγκλήματα της ναζιστικής θηριωδίας που μέχρι σήμερα δεν  έχουν επουλωθεί και που η αποκατάσταση τους απορρίπτεται, τόνισε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

« Η παρουσία μου εδώ, στο MAUTHAUSEN,  έχει σημασία  και  με την ιδιότητα μου ως Προέδρου της Ελληνικής Διακομματικής Επιτροπής για τις πολεμικές αποζημιώσεις και την τακτοποίηση του αναγκαστικού δανείου. Οι δύο Βουλευτές που με συνοδεύουν είναι και αυτά μέλη της επιτροπής» υπενθύμισε η Πρόεδρος της Βουλής. Τα θέματα αυτά είχε την ευκαιρία να τα συζητήσει και με τον κύριο Fischer  και με την Αυστριακή Υπουργό των Εσωτερικών JohannaMikl- Leitnerπου  κατά την διάρκεια  της τελετής καθόταν δίπλα της.

Χορωδίες από όλο τον κόσμο μεταξύ αυτών και το Ελληνικό – Αυστριακό συγκρότημα DieGriechenτραγούδησαν σε όλη την διάρκεια της τελετής την Μπαλάντα του MAUTHASENτου Μίκη Θεοδωράκη, λόγια Ιάκωβου Καμπανέλη μεταφρασμένο σε όλες τις γλώσσες.

Georg Gstrein       

Σχετικά Άρθρα