Αρχείο


Μια πραγματικά ξεχωριστή βραδιά απόλαυσαν όλοι όσοι παραβρέθηκαν  το Σάββατο 28 Μαρτίου στο 2ο Γυμνάσιο Νάουσας  για την παρουσίαση του βιβλίου του Ευθύμιου Βαρλάμη « Ξαναγίνε Έλληνας».
     Ο ίδιος ο συγγραφέας , με  βιντεοσκοπημένο μήνυμα,- καθώς διαμένει μόνιμα στη Βιέννη - χαιρέτισε την εκδήλωση.
    Η φιλόλογος του σχολείου,  κα  Ζησιμάνου Μαρία, στην παρουσίαση του βιβλίου, επισήμανε εύστοχα και γλαφυρά τα στοιχεία του ελληνισμού που ο συγγραφέας αναδεικνύει και που οριοθετούν τα χαρακτηριστικά της ελληνικής φυλής: η πίστη, η φιλία , η οικογένεια, η κοινωνική αλληλεγγύη, καταλήγοντας με την προτροπή οι αξίες αυτές να μην παραμεριστούν ακόμα και στις σημερινές συνθήκες της κρίσης.
     Οι μαθητές Γιαμαλίδου Κατερίνα και Βάντσιας  Γιώργος    διάβασαν αποσπάσματα και κέρδισαν το ζεστό χειροκρότημα του κοινού.

Η πολύπλευρη δραστηριότητα του ζωγράφου, designer, αρχιτέκτονα και συγγραφέα Ευθύμιου Βαρλάμη ξεδιπλώθηκε με αντίγραφα έργων  του και αντικείμενα που εκτέθηκαν στο σχολείο με τη φροντίδα των υπευθύνων του Πειραματικού Εργαστήριου Βεργίνας.  Με τη βοήθεια της τεχνολογίας και τη συμβολή των  Γιάνναρη Γιάννη, Τροχόπουλου Παύλου και Νένου Αστέρη , αυτοί που παραβρέθηκαν περιηγήθηκαν στο μουσείο Βαρλάμη στη Βιέννη, καθώς και αλλού στον κόσμο όπου φιλοξενήθηκαν  εκθέσεις έργων του καλλιτέχνη.
     Στο διάλειμμα της εκδήλωσης προσφέρθηκε κρασί , χορηγία των Καρανάτσιου, Κλώνα, Μπουτάρη και Χρυσοχόου  και δόθηκε η ευκαιρία σε όλους να απολαύσουν τα έργα  της έκθεσης.
     Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα που ευγενικά προσφέρθηκαν και  εκτέλεσαν οι κες  Κοσμίδου Δέσποινα και Πασάι Ελένη.
      Ευχαριστούμε πολύ όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.   
 
Ο Δ/ντής και ο σύλλογος καθηγητών του 2ου Γ/σίου Νάουσας