Αρχείο

Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσώπησαν στην διεθνή έκθεση τουρισμού ΜΙΤΤ της Μόσχας οι αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλονίκης και Ημαθίας κα Βούλα Πατουλίδου και κ.Κώστας Καλαϊτζίδης, από 18 έως 21 Μαρτίου 2015.
Οι αντιπεριφερειάρχες είχαν την ευκαιρία να θέσουν στους σημαντικότερους τουριστικούς πράκτορες της Ρωσίας, που συνεργάζονται με αντίστοιχους ελληνικούς, τα συγκριτικά τουριστικά πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, συμβάλλοντας στην εξερεύνηση προοπτικών ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η Ρωσική Ομοσπονδία.

Εκτεταμένες αναφορές έγιναν και για την ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού, με πρωταρχικό σημείο για την Ημαθία το Βήμα του Αποστόλου Παύλου στην Βέροια, στα πλαίσια της πορεία του Αποστόλου των Εθνών στην Μακεδονία, αφού είναι γνωστή η κοινή πορεία  του Ελληνικού και Ρωσικού Έθνους με την Ορθόδοξη πίστη.

Ο κ. Καλαϊτζίδης  στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, είχε συναντήσεις με την Πρέσβη της Ελλάδας στην Μόσχα κ. Δανάη Κουμανάκου, τον πρεσβευτή-σύμβουλο κ. Γεράσιμο Ντάβαρη και τον επικεφαλής του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων κ. Ηλία Θανασά, με τους οποίους συζήτησε επίσης το φλέγον ζήτημα της άρσης του ρωσικού εμπάργκο στα νωπά αγροτικά μας προϊόντα.

Στην συνάντηση του με την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, η οποία επισκέφθηκε την έκθεση, ο κ. Καλαϊτζίδης της δώρισε βιβλία με τους πολιτιστικούς και θρησκευτικούς θησαυρούς της Ημαθίας, καλώντας την να επισκεφθεί την Περιφερειακή Ενότητα.
Επίσης στα πλαίσια  της παραμονής του στην ρωσική πρωτεύουσα, ο κ. Καλαϊτζίδης επισκέφτηκε τις δύο πρόσφατα δημιουργηθείσες κεντρικές αγορές της Μόσχας, οι οποίες είναι από τις μεγαλύτερες στον κόσμο.