Αρχείο


Οι λιλιπούτιοι κολυμβητές του Πήγασου Ημαθίας, έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση, το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 στο Δημοτικό κολυμβητήριο Πτολεμαΐδας. 
Οι 3 τρεις μικρές κολυμβήτριες Κωνσταντίνα Ζέζιου, Ελισάβετ Παπαδοπούλου και Δέσποινα Πασίδου, συνοδευόμενες από τον μεγαλύτερό τους, κολυμβητή Ευριπίδη Παπαδόπουλο, παρουσίασαν στους αγώνες ακαδημιών στην Πτολεμαΐδα ότι έχουν μάθει ως τώρα, υπό την καθοδήγηση του προπονητή τους Θανάση Φιλιμέγκα.

Το βασικότερο είναι πως είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να γνωριστούν με άλλους μικρούς αθλητές, άλλων συλλόγων. Αθλητές με τους οποίους τα επόμενα χρόνια θα συναντιούνται και θα συναγωνίζονται σε επίσημες διοργανώσεις.

Αξίζουν συγχαρητήρια στον διοργανωτή σύλλογο των Δελφινιών Πτολεμαΐδας, γιατί με την πολύ καλή διοργάνωση. Κατάφερε να προσφέρει στους μικρούς αθλητές μας διασκέδαση χωρίς ίχνος ταλαιπωρίας. Η αρχηγός της αποστολής Ευτυχία Σιδηροπούλου, μετά το τέλος των αγώνων δήλωσε: "Συγχαρητήρια στους αθλητές μας, για την προσπάθειά τους, στον προπονητή μας Θανάση Φιλιμέγκα, για την προετοιμασία των αθλητών, στους γονείς για την εμψύχωση των αθλητών και στους διοργανωτές για την ωραία εμπειρία που μας χάρισαν".

Τέτοιες διοργανώσεις αξίζουν την προσοχή μας, γιατί σε αυτές συμμετέχουν κυρίως αθλητές των μικρών τάξεων του δημοτικού. Μέσα σε τέτοιες διοργανώσεις το σημαντικό δεν είναι η επίδοση, αλλά η ικανότητα που αναπτύσσουν αυτοί οι μικροί αθλητές να σέβονται και να ακολουθούν κανόνες, να περνούν από το παιχνίδι στον συναγωνισμό, με σεβασμό στους συναθλητές τους, και να αναπτύσσουν την κοινωνικότητά τους σε χώρους που φροντίζουν για την φυσιολογική και υγιή ανάπτυξή τους.