Αρχείο


Σήμερα, Δευτέρα, αναμένονται οι ανακοινώσεις για τα αίτια θανάτου του σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Το θρίλερ της εξαφάνισης του αδικοχαμένου 20χρονου Κρητικού έλαβε τέλος το πρωί της Κυριακής όταν το άψυχο σώμα του βρέθηκε μέσα σε θαμνώδη και λασπώδη περιοχή σε μικρή απόσταση από την Γαλακτοκομική Σχολή, από όπου είχε εξαφανιστεί στις 6 Φεβρουαρίου. Θρήνος στο χωριό του στην Κρήτη αλλά και στο διαδίκτυο, ακόμη και από ανθρώπους που δεν τον γνώρισαν ποτέ.
Εισαγγελέας για τον θάνατο του Βαγγέλη - Σήμερα οι ανακοινώσεις για τα αίτια 
«Υπάρχουν κάποια ευρήματα τα οποία περιμένω να επιβεβαιωθούν εργαστηριακά αύριο, κατά το μεσημέρι, οπότε και θα γίνουν κάποιες ανακοινώσεις σχετικά με την αιτία θανάτου του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη, δήλωσε αργά την Κυριακή ο καθηγητής ιατροδικαστικής, Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, ο οποίος διενεργεί την νεκροψία - νεκροτομή του άτυχου σπουδαστή από το Ρέθυμνο.
Η σορός βρέθηκε το πρωί σε περιοχή που απέχει 800 μέτρα από την Γαλακτοκομική σχολή. Το πόρισμα του ιατροδικαστή αναμένεται να δώσει φως στην αιτία θανάτου και απάντηση στο ερώτημα εγκληματική ενέργεια ή αυτοχειρία. 
Η αναγνώριση του άτυχου φοιτητή έγινε με βάση τα ρούχα που φορούσε, καθώς λόγω της προχωρημένης σήψης είναι δύσκολο να γίνει αναγνώριση χαρακτηριστικών προσώπου, όπως έλεγαν στο «Έθνος» αστυνομικές πηγές που βρίσκονται στο σημείο.
Εισαγγελική εντολή 
Ο εισαγγελέας ήδη έδωσε εντολή ο φάκελος όχι απλά να παραμείνει ανοιχτός αλλά να ξεκινήσει η έρευνα από μηδενική βάση, να επανεκτιμηθούν οι μόλις τέσσερις καταθέσεις και να επεκταθεί ο κύκλος των προσώπων που ερευνώνται για πιθανή σχέση με την υπόθεση.
Εισαγγελέας για τον θάνατο του Βαγγέλη - Σήμερα οι ανακοινώσεις για τα αίτια 
Οι αστυνομικοί ζητούν πλέον από όσους γνωρίζουν έστω και το παραμικρό που θα τους οδηγήσει στα ίχνη είτε εκείνων που σκότωσαν είτε οδήγησαν τον 20χρονο στην αυτοκτονία να μιλήσουν και να βοηθήσουν στην έρευνα. Την ίδια στιγμή η διοίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής απαγόρευσε στους σπουδαστές να βγουν από τις εγκαταστάσεις και εντός της εβδομάδας θα συνεδριάσει το συμβούλιο των καθηγητών.
Τα πρώτα ευρήματα 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιατροδικαστής ήδη από τον τόπο, όπου βρέθηκε η σορός του άτυχου σπουδαστή παρατήρησε πως υπήρχε μια βαθιά τομή στο δεξί του χέρι, ενώ σε απόσταση τριών μέτρων βρέθηκε ένα μαχαίρι που χρησιμοποιείται από κυνηγούς ή αγρότες.
Ωστόσο για την αστυνομία αλλά και τις δικαστικές Αρχές η σημασία της υπόθεσης δεν αλλάζει καθώς οι φήμες ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε δεχθεί αλλεπάλληλες φορές επιθέσεις από άλλους σπουδαστές της Σχολής και μάλιστα συμπατριώτες του οργιάζουν, όμως τώρα πρέπει αυτές να μετατραπούν σε επίσημες καταθέσεις.
 
Στην τοπική κοινωνία των Αρμένων Ρεθύμνου, που είναι ο τόπος κατοικίας της οικογένειας του νεκρού φοιτητή, δεν μπορούν να πιστέψουν πως ο επίλογος θα γραφόταν με τον πιο τραγικό τρόπο, ενώ στο διαδίκτυο, η σελίδα του φοιτητή στο facebook έχει πλημμυρίσει από συγκινησιακά φορτισμένα μηνύματα.
 
Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια Γιακουμάκη εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης ζητώντας παράλληλα να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. 
 
Πηγή: ethnos.gr  (Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μega)