Αρχείο

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά της Σχολικής Βίας, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας, το 3ο Δημοτικό Νάουσας, εκδήλωση με τη συμμετοχή των μαθητών της Α', Β' και Γ΄ τάξης.
Αρχικά οι μαθητές συζήτησαν για την έννοια της βίας, γενικά, και τη διέκριναν σε λεκτική και σωματική. Παρακολούθησαν ένα βίντεο με τίτλο <<Αλήθεια, εσύ τι κάνεις;>> και η συζήτηση επικεντρώθηκε στο τι μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε τη βία αλλά και πώς να προστατέψουμε αυτούς που δέχονται βία. Τονίσαμε στα παιδιά ότι ποτέ δε μένουμε άπραγοι μπροστά στον εκφοβισμό, δεν τον ανεχόμαστε. Πρέπει πάντα να ζητούμε βοήθεια από κάποιο μεγαλύτερο, ένα δάσκαλο ή τους γονείς μας. Μετά οι μαθητές παρακολούθησαν 2 παραμυθάκια με θέμα τη βία στο σχολείο και τη διαφορετικότητα: α)η Μόνα και το καινούριο σχολείο και β) τα μπαλόνια της φιλίας.
Η εκδήλωση έκλεισε με τα παιδιά να σχεδιάζουν τα δικά τους <<μπαλόνια της φιλίας>>, γράφοντας τα μηνύματά τους για τους φίλους και συμμαθητές τους.