Αρχείο


Με πολλές νέες εμπειρίες επέστρεψε η αγωνιστική ομάδα της Κολυμβητικής Ακαδημίας «Νάουσα» από την συμμετοχή της στους πιο δημοφιλής αγώνες της Γερμανίας, το International Swim Meeting 2015 που διεξήχθει στο Βερολίνο από την Παρασκευή 27/2 έως και την Κυριακή 1/3. 
Στο meeting συμμετείχαν περίπου 1800 αθλητές αγωνιστικών και προαγωνιστικών κατηγοριών από περίπου 170 συλλόγους κυρίως από την Ευρώπη και την Ασία αλλά και από Αυστραλία. Aνάμεσα τους βρίσκονταν και παγκόσμιοι record men αλλά και ολυμπιονίκες ανεβάζοντας το επίπεδο των αγώνων απλά και μόνο με την επιβλητική παρουσία τους.

Οι αθλητές του συλλόγου της Νάουσας που μας εκπροσώπησαν ήταν 8: ο Μπιτέρνας Παναγιώτης, η Νούση Ναυσικά, η Ταχυδρομίδου Δέσποινα, η Δημούλα Ευγενία, η Γιαννακίδου Αφροδίτη, η Δεληχρήστου Ευθυμία, η Λαφάρα Αφροδίτη και η Μουρατίδου Χριστίνα τους οποίους συνόδευαν οι προπονητές Λαζαρίδης Βασίλειος και Αβεριάνοβα Αναστασία.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι 8 αθλητές μας επέδειξαν ισχυρό αγωνιστικό πνεύμα δίνοντας το 100% σε κάθε κούρσα, συμμετείχαν σε 21 ατομικά αγωνίσματα πετυχαίνοντας 17 νέα ατομικά ρεκόρ, , κατανόησαν το ευ αγωνίζεσθαι εμψυχώνοντας αθλητές και άλλων ελληνικών ομάδων και τέλος 2 αθλητές μας κατάφεραν να μπουν και στις τελικές δεκάδες των κατηγοριών τους.

Ο Μπιτέρνας Π. (2001) 8ος στα 400μ. ελεύθερο (κατηγ. 2001-2002 αγ.) και 10ος στα 200μ. ελεύθερο (κατηγ. 2001-2002 αγ.) και η Ταχυδρομίδου Δ. (2002) 9η στα 200μ. πεταλούδα (κατ. 2001-2002 κορ.)

Στο πολιτισμικό κομμάτι οι αθλητές της Κ.Α.Ν. συνομίλησαν με κολυμβητές παγκοσμίου επιπέδου, δοκίμασαν την γερμανική κουζίνα, επισκέφτηκαν διάφορα αξιοθέατα του Βερολίνου, όπως την πύλη του Βραδεμβούργου, και γενικά αποκόμισαν μια γεύση από την ζωή στο εξωτερικό. Οι συνολικές εμπειρίες που αποκόμισαν οι αθλητές ήταν πάρα πολύ σημαντικές και η διοίκηση έυχεται στο μέλλον περισσότεροι αθλητές να έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε τέτοιες διοργανώσεις.