Αρχείο

Ο αγροτικός σύλλογος Μαρίνος Αντύπας συμμετείχε στη μαζική σύσκεψη που διοργάνωσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας την Κυριακή 1 Μάρτη στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας στην οποία συμμετείχαν Διοικητικά Συμβούλια αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών, επιτροπές αγώνα από την τη Βέροια, τη Νάουσα, τη Σκύδρα, τα Γιαννιτσά και πολλοί αγρότες.
Στη σύσκεψη, μετά από γόνιμη συζήτηση, αποφασίστηκε το αγωνιστικό συλλαλητήριο με τρακτέρ στην πλατεία της Αγιάς, την Πέμπτη 5 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, να αποτελέσει κεντρική συγκέντρωση όλων των μηλοπαραγωγών της χώρας, στην οποία θα συμμετέχουν αγωνιστικά αγρότες από την Αλεξάνδρεια, τη Νάουσα, την Πέλλα και άλλες περιοχές. 
Κεντρικό σύνθημα του συλλαλητηρίου είναι: “Άμεση αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος - Δε θα πληρώσουν οι αγρότες το εμπάργκο στη Ρωσία”.
Διεκδικούμε αγωνιστικά την επιβίωσή μας:

Άμεση αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των μηλοπαραγωγών από το εμπάργκο για το οποίο δεν ευθύνονται οι αγρότες. Εξαιτίας του εμπάργκο, έχουν μείνει μεγάλες ποσότητες μήλων αδιάθετες στα ψυγεία, ενώ όσα έχουν πουληθεί δόθηκαν σε χαμηλές τιμές. Η αναπλήρωση μπορεί να γίνει είτε από το πρόγραμμα ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis), είτε από άλλους πόρους.
Η κυβέρνηση να αναπληρώσει το εισόδημα, όπως έγινε ήδη στα ροδάκινα για τον ίδιο λόγο. 
Η ελληνική κυβέρνηση να διαχωρίσει τη θέση της από την απόφαση της ΕΕ για το εμπάργκο, καθώς το 51% των ελληνικών εξαγωγών του συνόλου των προϊόντων γίνεται στη Ρωσία.
Να εξαιρεθούν από το εμπάργκο όλα τα ελληνικά προϊόντα που εξάγονται στη ρώσικη αγορά και όχι μόνο τα πορτοκάλια, ροδάκινα, φράουλες που ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση».
 
 
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ