Αρχείο


Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Πανελλήνια Συνάντηση Νέων του CIOFF®, κατά το διήμερο 19 και 20 Φεβρουαρίου, στη Νάουσα Ημαθίας.
 Στη συνάντηση προσήλθαν οι εκπρόσωποι των Νέων της Ελλάδας από την Νάουσα της Πάρου, τα Γιαννιτσά και από τη Νάουσα της Ημαθίας. Ιδιαίτερα τιμητική ήταν η παρουσία του Προέδρου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Νέων του  CIOFF®, κ. Antonio Mallozzi, της Υπεύθυνης Νέων του Τομέα Ασίας και Ωκεανίας κα. Beyza Gockan Goktas, της εκπροσώπου των Νέων του CIOFF® Τουρκίας κα. Dilara Kesgin και του αντιπροέδρου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Νέων του CIOFF® κ. Νίκου Παπαπέσιου. Την εκδήλωση χαιρέτισαν με γραπτά μηνύματα  ο Πρόεδρος του CIOFF® κ. Philippe Beaussant, ο Πρόεδρος του Εθνικού Τμήματος κ. Γκατζόγιας Απόστολος και η Διευθύντρια του Κέντρου Πολιτισμού της Γαλλίας κα. Marie Agnès Jacque.  

Κατά την πρώτη ημέρα της συνάντησης, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Η.Π. Νάουσας, έγινε η επίσημη παρουσίαση της Ελληνικής Κίνησης Νέων του CIOFF® και των δράσεων που έχουν πραγματοποιηθεί, ενώ, παράλληλα, αναπτύχθηκαν σκέψεις για μελλοντικές δραστηριότητες και συνεργασίες. Παρευρέθηκαν επίσης, ο Δήμαρχος Νάουσας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και τοπικών φορέων, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων, πολλοί φίλοι καθώς και εκπρόσωποι τοπικών Μ.Μ.Ε.. Το Εθνικό Τμήμα του CIOFF® εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος κ. Βαλσαμίδης Εμμανουήλ. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο πρώην Πρόεδρος κ. Κοτίκας Δημήτριος, οποίος μετέφερε και απόψεις των Νέων από την Κατερίνη. Στη συνέχεια, οι Νέοι ξεκίνησαν μεταξύ τους συζητήσεις με αντικείμενο τον προγραμματισμό νέων δράσεων, ιδέες ανάπτυξης της Κίνησης και άλλα ζωτικά θέματα που απασχολούν την Κίνηση.

Την δεύτερη ημέρα, πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με το 6ο και 10ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας και τους αντίστοιχους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, η πρώτη πανελλήνια δράση της Κίνησης, η οποία είχε διαπολιτισμικό χαρακτήρα, καθώς τα παιδιά των δύο σχολείων είχαν την ευκαιρία να παίξουν παιχνίδια από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Τουρκία. Ακολούθησε αποκριάτικο γλέντι με παραδοσιακή μουσική και χορούς υπό τους ήχους της κομπανίας του Νίκου Δραγουμάνου.
  Οι Νέοι του CIOFF® παρέμειναν στη Νάουσα μέχρι και την Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου. Έτσι, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης, όπου έμαθαν για τις αρχαιότητες, την ιστορία, τη λαογραφία και την φυσική ομορφιά της περιοχής. Παράλληλα, συμμετείχαν και παρακολούθησαν διάφορες εκδηλώσεις της Αποκριάς με αποκορύφωμα την Κυριακή, στο δρώμενο της Νάουσας.

Η Ελληνική Κίνηση Νέων του CIOFF® θα ήθελε να ευχαριστήσει δημόσια τον Δήμο Η.Π. Νάουσας για την παραχώρηση της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου, και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Κουτσογιάννη Νικόλαο, τον  Αντιδήμαρχο επί του πολιτισμού κ. Μάντσιο Δημήτρη, τον κ. Ζάχο Σταύρο και τους λοιπούς Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους και Προέδρους Τοπικών Συμβουλίων που παρευρέθηκαν, στήριξαν και βοήθησαν στην διοργάνωση. Ευχαριστεί επίσης, τους εκπροσώπους των πολιτιστικών συλλόγων και τοπικών φορέων, τους Διευθυντές και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου και του 10ου Δημοτικού Σχολείου, τους κυρίους Βαλσαμίδη Εμμανουήλ και Κοτίκα Δημήτρη για την παρουσία τους, τον κ. Νίκο Δραγουμάνο και τον κ. Βασίλη Αλιάτση για την αφιλοκερδή βοήθειά τους σε κάθε  δράση, την κα. Δέσποινα Πουτούρη για την μετάφραση στα ιταλικά, όσους παρευρέθηκαν στην συνάντηση και  τη στήριξαν καθώς και τα Μ.Μ.Ε. που κάλυψαν την εκδήλωση.
Η Κίνηση ευελπιστεί με την στήριξη όλων να πραγματοποιηθούν πολλές ακόμα δράσεις πολιτισμού για την διάδοση και την ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς στους Νέους της Ελλάδας.
 
Για την Ελληνική Κίνηση Νέων του CIOFF®,
             ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Κωνσταντίνος                           ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ Δέσποινα
             Υπεύθυνος GREEK CIOFF® YOUTH            Γραμματέας GREEK CIOFF® YOUTH