Αρχείο

"Ειμαι αθώος. Αρνουμαι όλες τις κατηγορίες". Mε αυτή την τοποθέτηση απάντησε ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην ερώτηση του Προέδρου του Ειδικού Δικαστηρίου, κ. Νικολάου Πάσσου, που του ζήτησε να τοποθετηθεί με την έναρξη της δίκης του.
Ο πρώην υπουργός, που παρίσταται στη δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, άκουσε όρθιος και ψύχραιμος το κατηγορητήριο που ανέγνωσε η Εισαγγελέας του Δικαστηρίου, κα. Ξένη Δημητρίου.
Οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι νόθευση εγγράφου και απόπειρα απιστίας σχετικά με τους χειρισμούς του πρώην υπουργού στην πολυσυζητημένη λίστα Λαγκάρντ.
Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού, πρότειναν άλλους τρεις πέραν των μαρτύρων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο εκείνων που έχουν ήδη κλητευθεί.
Η Εισαγγελέας, από την πλευρά της, πρότεινε να κληθούν άλλα οκτώ άτομα ως μάρτυρες, αιτιολογώντας την ανάγκη να παραστούν λόγω της μείζονος ανάμειξής τους στην υπόθεση.
Μεταξύ αυτών τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη και Ιωάννη Καπελέρη, τον πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ, Αναστάσιο Μπίκα, τον πρέσβη της χώρας μας στη Γαλλία όταν εστάλη η λίστα Λαγκάρντ, Κωνσταντίνο Χαλαστάνη, και άλλους που, κατά τη γνώμη της, μπορούν να φωτίσουν πτυχές της υπόθεσης.
Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου, κ. Ν. Πάσσος, ζήτησε την τήρηση της νομιμότητας κατά τη διάρκεια της δίκης, απαγορεύοντας κάθε μετάδοση και μαγνητοσκόπηση του περιεχομένου της και επιτρέποντας μόνον τη φωτογράφιση του κατηγορουμένου και του Δικαστηρίου.
Πρώτος μάρτυρας καταθέτει ο Δημήτριος Μασινας πρόεδρος ΚΕΦΟΜΕΠ.
 
Πηγή: kathimerini.gr, Ιωάννα Μάνδρου