Αρχείο

 
Γράφει ο Βαλάντης Λιόλιος
 
Σε εορταστική ατμόσφαιρα , όπως ήταν φυσικό, πέρασε η νύχτα των εκλογών στη Νάουσα, στην Τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πανηγύρισε τη νίκη του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα μα και την εκλογή δυο Ναουσαίων βουλευτών.

Ο Κώστας Λαπαβίτσας και η Φρόσω Καρασαρλίδου είναι οι δυο Ναουσαίοι βουλευτές πλέον του ΣΥΡΙΖΑ, μια πολύ καλή εξέλιξη για το διευρυμένο δήμο Νάουσας, ο οποίος θα εκπροσωπείται όχι από έναν αλλά από δυο εκπροσώπους στη βουλή των Ελλήνων.

Ο Κώστας Λαπαβίτσας παραχωρεί συνέντευξη μέσω skype στο CNN

Πάντως, πέρα από την σχεδόν σίγουρη επιτυχία του Κώστα Λαπαβίτσα (μια προσωπικότητα έξω από τα σύνορα της Ελλάδος), που πρώτευσε σε ψήφους σε όλη την Ημαθία, εντύπωση έκανε η  μεγάλη νίκη της Φρόσως Καρασαρλίδου. Μιας Ναουσαίας η οποία πρώτη φορά κατέβηκε υποψήφια βουλευτής, πήρε τη δεύτερη θέση και άφησε πίσω της πολύ πιο γνωστά ονόματα πολιτευτών στην Ημαθία.

Η Φρόσω έκανε ένα πολύ έξυπνο προεκλογικό αγώνα και κατάφερε να εκλεγεί, είναι μια πολύ μεγάλη προσωπική της νίκη, μια νίκη για τους συνεργάτες της και φυσικά μια νίκη για την ίδια τη Νάουσα που τη στήριξε.
 
Κατά τ’ άλλα, η βραδιά σην τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ είχε κρασί, τραγούδια με τον Κώστα Καλδάρα, πανηγυρισμούς, συνθήματα αλλά και μια live συνέντευξη του Κώστα Λαπαβίτσα μέσω SKYPE στο CNN.
Πάντως η ατμόσφαιρα σε όλο το Νομό  ήταν συγκρατημένη και δεν θύμιζε σε τίποτα άλλες προεκλογικές αναμετρήσεις.

Στην Αντιπεριφέρεια οι δημοσιογράφοι του Νομού, όπως πράττουν κάθε φορά, κάλυψαν τις εκλογές (προτεραιότητα πλέον έχουν τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ) ενώ για πρώτη φορά δεν μοιράστηκαν σε χαρτί τα εκλογικά τμήματα καθώς όλη η διαδικασία έγινε ηλεκτρονικά από την Περιφέρεια η οποία τα πήγε περίφημα.
 
Το μέλος της Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Νάουσας Θωμάς Μάρας, ο εκδότης της εφημερίδας "Νεοι Καιροί" Ηρακλής Τέσσας και ο δημοτικός σύμβουλος Νάουσας Τάκης Δημησκής