Αρχείο

Την Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015, τα παιδιά του Σπιτιού της Βέροιας, συνοδευόμενα από την Κοινωνική Λειτουργό κ. Θεοδώρα Νιώπα, την Παιδαγωγό κ. Ολυμπία Πητσιάβα, τον Φροντιστή κ. Δημήτρη Σέπκα και εθελοντές, πραγματοποίησαν προγραμματισμένη επίσκεψη στην Νάουσα.
Η επίσκεψη είχε σαν πρώτο σταθμό το Γηροκομείο Νάουσας. Τα παιδιά και τους συνοδούς υποδέχθηκαν εγκάρδια η Διευθύντρια κυρία Αλέκα Σαντίκογλου και το προσωπικό του Ιδρύματος. Η κυρία Σαντίκογλου εξήγησε στα παιδιά τους σκοπού και το έργο που συντελείται και ο Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας για το Παιδί σύστησε τον Σύλλογο, ευχαρίστησε για τη φιλοξενία και απεύθυνε ευχές, τονίζοντας την επιθυμία του για σύσφιξη των σχέσεων, συνεργασία και πραγματοποίηση κοινών δράσεων. Τα παιδιά έψαλαν τα κάλαντα των Φώτων και οι γιαγιάδες τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια μέσα σε κλίμα συγκίνησης, ενώ υπήρξαν εκατέρωθεν προσεγγίσεις και γνωριμίες παιδιών και γερόντων. Τέλος, η επίσκεψη έληξε με ξενάγηση στους χώρους του Ιδρύματος.
Δεύτερος σταθμός της επίσκεψης ήταν ο Φούρνος Θανασούλη ( Καμπίτη 33, Νάουσα). Εκεί, τα παιδιά υποδέχθηκαν θερμά  ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης κ. Θανασούλης και το προσωπικό της, που τα ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις, με σκοπό την μύησή τους στα μυστικά της παρασκευής του ψωμιού. Τα παιδιά ζύμωσαν δικές τους δημιουργίες και τις είδαν να ψήνονται και να είναι έτοιμες για κατανάλωση, βιώνοντας μία πρωτόγνωρη εμπειρία. Ο κ. Θανασούλης προσέφερε σε όλους προϊόντα του καταστήματος και προσφέρθηκε για μελλοντική νέα συνάντηση και φιλοξενία.
Τρίτος σταθμός της επίσκεψης ήταν το Δημοτικό Περίπτερο του Δήμου Νάουσας στο Πάρκο της πόλης. Εκεί τα παιδιά υποδέχθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Νάουσας κ. Θεόδωρος Γαϊτανίδης και νεαροί εθελοντές του Δήμου, που πραγματοποίησαν δράση ζωγραφικής μαζί τους. Τα παιδιά  έπαιξαν στο παρακείμενο παγοδρόμιο που τους διατέθηκε από το προσωπικό του Δήμου και έμειναν ενθουσιασμένα. Τέλος, η φιλοξενία ολοκληρώθηκε με την προσφορά σε όλους ενός ελαφρού γεύματος , μέσα στο Δημοτικό Περίπτερο και ροφήματος στο Café  Bar “Liebe”.
Η Πρωτοβουλία για το Παιδί ευχαριστεί θερμά την κυρία Ιλιάνα Παμπουχίδου και τον κύριο Θεόδωρο Γαϊτανίδη, που συνέλαβαν και επιμελήθηκαν το όλο πρόγραμμα της Νάουσας, φροντίζοντας και την παραμικρή του λεπτομέρεια και για τα προσωπικά σε κάθε παιδί δώρα που πρόσφεραν. Ευχαριστεί ακόμη την Διεύθυνση και το προσωπικό του Γηροκομείου Νάουσας, τους εθελοντές του Δήμου και το προσωπικό του Δημοτικού Περίπτερου  και τον ιδιοκτήτη και το προσωπικό του Café Bar “Liebe” για τη άριστη και εγκάρδια φιλοξενία τους που άφησε ανεξίτηλες εντυπώσεις στα παιδιά μας.