Αρχείο

Μία μεγάλη τιμή επιφύλασσε ο νυν Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος στον Βουλευτή Ημαθίας κ. Λάζαρο Τσαβδαρίδη λίγες ημέρες πριν την ανάληψη των καθηκόντων του στις Βρυξέλλες.
 Με την ιδιότητα ακόμα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο κ. Αβραμόπουλος, παρουσία εκπροσώπων της Στρατιωτικής Ηγεσίας της χώρας, επέδωσε στον Λάζαρο Τσαβδαρίδη το Σταυρό Τιμής και Αξίας Α’ Τάξεως αλλά και αντίγραφο του Ξίφους του Μεγάλου Αλεξάνδρου με το δεκαεξάστερο ήλιο της Βεργίνας ως αναγνώριση της προσφοράς του Βουλευτή Ημαθίας για  «τις όλως διακεκριμένες Υπηρεσίες του στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην πατρίδα» αποτέλεσμα της εξαιρετικά επιτυχημένης προεδρίας του Λάζαρου Τσαβδαρίδη στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής των Ελλήνων.
 
Ιδιαίτερα συγκινημένος, ο Βουλευτής Ημαθίας σε σχετική του δήλωση μετά τη βράβευση, τόνισε τα εξής:
«Η εξέχουσα τιμή που έγινε στο πρόσωπο μου από την Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, με πλημμυρίζει αισθήματα χαράς και βαθιάς ικανοποίησης. Γιατί προέρχεται από τον ένδοξο όσο και λαμπρό χώρο των υπερασπιστών και εγγυητών της εθνικής μας κυριαρχίας και της εδαφική μας ακεραιότητας. 
Η τιμητική διάκριση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, όταν απονέμεται από τον Δημήτριο Αβραμόπουλο, τον Υπουργό που κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διασφάλισε με το έργο του τη διαφάνεια και τη χρηστή διαχείριση στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, οι οποίες, πλείστες φορές, μας έκαναν υπερήφανους κατά το παρελθόν και οι οποίες, όποτε και αν υπάρξει ανάγκη θα μας κάνουν και πάλι υπερήφανους ως Έθνος με την αυταπάρνηση, το αξιόμαχο και την απαράμιλλη αίσθηση του καθήκοντος, στα πέρατα της Οικουμένης.