Αρχείο

Το Σπίτι της Βεργίνας επισκέφθηκαν την Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου τα  μέλη της Διοίκησης της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού-Παραρτήματος Ημαθίας ο κ. Κων/νος Κωνσταντάρας με τη σύζυγό του, ο κ. Νικόλαος Τρίγκας, ο κ. Ιωάννης Πανταζής και  η κ. Καίτη Βύζα.
 Τα μέλη της ΕΑΑΣ ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του ΔΣ και το προσωπικό του Σπιτιού για το ιστορικό της ίδρυσής του, για τις συνθήκες λειτουργίας και για την ακολουθούμενη μεθοδολογία προσαρμογής και  ενσωμάτωσης των παιδιών στο περιβάλλον του  Σπιτιού και την κοινότητα και έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για ζητήματα που αφορούν στα παιδιά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν , τόσο αυτά , όσο και οι εργαζόμενοι και οι διοικούντες του Οργανισμού.
Το πρωΐ της Δευτέρας 29 Δεκεμβρίου 2014 επισκέφθηκε το Σπίτι της Βεργίνας κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  Βεροίας, με επί κεφαλής τον Πυρονόμο κ. Γεώργιο Γεωργιλά και πραγματοποίησε εκπαιδευτική άσκηση ετοιμότητας, με τη συμμετοχή των παιδιών και  του προσωπικού, για την αντιμετώπιση πιθανής πυρκαγιάς ή σεισμού. Η άσκηση απέδωσε τα επιθυμητά αποτελέσματα και καταγράφηκε ως μία ακόμη εποικοδομητική συνεργασία της Πρωτοβουλίας για το Παιδί και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που παραμένει σταθερός αρωγός στο συντελούμενο έργο. Η Πρωτοβουλία για το Παιδί ευχαριστεί τους άνδρες της ΠΟΥ και τον Διοικητή τους Επιπυραγό κ. Αλέξανδρο Κουβακά, για την δράση που πραγματοποίησαν.
Το απόγευμα της Δευτέρας 29 Δεκεμβρίου 2014, επισκέφθηκαν το Σπίτι της Βεργίνας, οι παίκτες της ομάδας μπάσκετ του Α.Σ. «Φίλιππος» Βεροίας, συνοδευόμενοι από τους προπονητές τους κυρίους Γκίμα και Μπλατσιώτη και τον Γενικό Διευθυντή του τμήματος κ. Ηλία Λαζό και προσέφεραν αθλητικά παπούτσια, σκούφους και γάντια σε όλα τα παιδιά. Οι αθλητές ενημερώθηκαν για το παραγόμενο στο Σπίτι έργο, περιηγήθηκαν τους χώρους και έπαιξαν για λίγο με τα παιδιά. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας και της φιλίας που έχει αναπτυχθεί από τα δύο Σωματεία και αποτέλεσε άλλη μία εκδήλωση αγάπης των ανθρώπων του Φιλίππου, προς τα φιλοξενούμενα παιδιά.
Η Πρωτοβουλία για το Παιδί ευχαριστεί θερμά όλους τους επισκέπτες των Σπιτιών της Βεργίνας  και της Βέροιας, που όλες αυτές τις ημέρες, είτε ως άτομα, είτε ως εκπρόσωποι Φορέων, Συλλόγων ή Σχολείων, έδειξαν στα παιδιά και στο προσωπικό την αγάπη και την αλληλεγγύη τους και τους ευχόμαστε μία νέα χρονιά γεμάτη δύναμη και υγεία για την αντιμετώπιση όλων των αντιξοοτήτων της καθημερινής ζωής.
 
ΑΠΟ  ΤΟ Δ.Σ.