Αρχείο

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γραμματέας της Κ.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ. συμμετείχε στο στρογγυλό τραπέζι του συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και διοργανώθηκε από το ''Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών'' (ΙΜΜ), για την αναζήτηση ενός εθνικού σχεδίου για την διέξοδο από την κρίση όσο και την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης μέσα από πολιτική συνεννόηση.
Στην στρογγυλή τράπεζα συμμετείχαν ακόμη, ως συντονιστής ο κ. Σήφης Βαλυράκης και οι : Ρόδη Κράτσα–Τσαγκαροπούλου, Πρόεδρος του «Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος  Καραμανλής», Γιάννης Δραγασάκης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Δ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Κώστας Μποτόπουλος,  Συνταγματολόγος, Αντιπρόεδρος του «Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών – (ΙΣΤΑΜΕ)  Ανδρέας Παπανδρέου», Πρόεδρος  της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Μάρκος Μπόλαρης, Βουλευτής Ν. Σερρών, μέλος Κ.Ο. «Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές» και ο Νίκος Καραθανασόπουλος, Βουλευτής ΚΚΕ, εκπρόσωπος του «Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών». 
Ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε ότι το θέμα του χρέους είναι κρίσιμο για την έξοδο από την κρίση και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Όπως είπε, το χρέος είναι μη βιώσιμο, πρέπει να υπάρξει αμοιβαιοποίηση μέρους του σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Υπενθύμισε, δε, ότι ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί η δέσμευση των εταίρων μας για αναδιάρθρωση του, μετά την ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος. Ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε ότι δεν πρέπει να περάσουμε πάλι στις εποχές των ελλειμμάτων, αλλά, όπως επισήμανε, αυτό δεν μπορεί να γίνεται με υπερφορολόγηση, με υποχρηματοδότηση των δημόσιων επενδύσεων και με μη πληρωμή των οφειλών του Δημοσίου. Αναφερόμενος σε αυτά που πρέπει να γίνουν, ο Γραμματέας της Κ.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ. σημείωσε – μεταξύ άλλων – την αναγκαιότητα της φορολογικής μεταρρύθμισης, με στόχο ένα φορολογικό σύστημα κοινωνικά δίκαιο.