Αρχείο

Γράφει ο Βαλάντης Λιόλιος
 
Εγκρίθηκε  ο  νέος κανονισμός λειτουργίας των χώρων  πολιτισμού και τουρισμού του δήμου Νάουσας, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας.
Ο δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης δήλωσε πως η παρούσα δημοτική αρχή βάζει τάξη με το νέο αυτό κανονισμό ενώ κατηγόρησε την προηγούμενη δημοτική αρχή πως  επί 12 χρόνια  υπήρχε καθεστώς αναρχίας και διαφορετικής αντιμετώπισης.
« Ο πρώην δήμαρχος υπέγραφε παραχωρήσεις χώρων  δίχως να νομιμοποιείται, εισέπραττε χρήματα που πήγαιναν τα χρήματα αυτά;  Εφάρμοζε πολιτικές δυο μέτρων και δυο σταθμών», είπε χαρακτηριστικά
Τόνισε ακόμη πως υπήρξε περίπτωση επαγγελματικού θεατρικού θιάσου που του έγινε δωρεάν παραχώρηση του δημοτικού θεάτρου ενώ χρέωσε την παραχώρηση σε ερασιτεχνικό σύλλογο της Νάουσας.
 
«Στηρίζουμε τους συλλόγους βοηθώντας να υπάρχουν αξιοπρεπείς χώροι»
«Στηρίζουμε τους πολιτιστικούς συλλόγους και όλους όσους έχουν μια συνεχή παρουσία  στα πολιτιστικά δρώμενα της Νάουσας όπως είναι ο Χαρίτων Τομπουλίδης και φυσικά όλοι όσοι δεν κόβουν εισιτήριο δεν θα χρεωθούν» είπε ο δήμαρχος Νάουσας και συνέχισε λέγοντας πως «Είναι αναγκαιότητα  όμως να υπάρχει μια συμμετοχή από πολιτιστικούς συλλόγους που έχουν εισιτήριο. Προκαλώ την προηγούμενη δημοτική αρχή,  τι έκανε τόσα χρόνια;  Στηρίζουμε βοηθώντας να υπάρχουν αξιοπρεπείς χώροι για να επιτελούν το έργο τους. Επί 11 έτη γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου που δεν έχει μόνο   μόνο πολιτιστική διάσταση αλλά και αναπτυξιακή . Το Φεστιβάλ έκανε μια προσπάθεια να φέρει τον κινηματογράφο  στη Νάουσα, θυμίζω πως το 2007 τον έκλεισε η προηγούμενη δημοτική αρχή» τόνισε.
Ο κ. Κουτσογιάννης δήλωσε επίσης πως το niff μπορεί και έχει την φθηνότερη τιμή πανελληνίως λέγοντας πως  «κάποιοι που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στην ιδιωτική αγορά  δεν αντιλαμβάνονται  πως κανείς δεν πρόκειται να σου δώσουν τις ταινίες δωρεάν».
 
"Δεν θα κάνουμε πίσω"
 
«Έχετε έρθει ποτέ σε επαφή με τους συνδημότες μας που απολαμβάνουν  αυτό το μέσο ψυχαγωγίας; Αντιλαμβάνεστε την κοινωνική προσφορά;. Αυτά που ξέρατε θα τα ξεχάσετε  θα μπει τάξη, κάποιοι  είχαν συνηθίσει στην ασυδοσία και στη λογική των κολλητών. Αν ήξερα και μπορούσα να φανταστώ πως κάποιοι θα καπηλεύονταν τν προσπάθεια για να στηριχθεί η τοπική κοινωνία  θα κάναμε πίσω, τώρα όμως  όχι δεν θα κάνουμε πίσω. Δεν θα τον κρατήσουν το δήμο  δέσμιο τους κάποιοι  που επέλεξαν να φύγουν από το δημοτικό συμβούλιο , ευτυχώς διότι  ειδάλλως θα φεύγαμε εμείς έξω από την πόλη, ο τόπος αλλάζει πορεία», κατέληξε