Αρχείο


Άλλη μια μεγάλη αποστολή για το Ορειβατικό Τμήμα του ΕΟΣ Νάουσας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή και Δευτέρα 3-4 Αυγούστου με την αποστολή 7 συμπολιτών μας να αναχωρούν για τον μυθικό  ΌΛΥΜΠΟ και συγκεκριμένα για το Οροπέδιο των Μουσών.
 Τα ξημερώματα της Κυριακής η ομάδα ξεκίνησε με πλήρη φόρτο την κοπιαστική ανάβαση από τη θέση «Γκορτσιά» ή «Διασταύρωση» στα 1100μ. προς το καταφύγιο της Πετρόστρουγγας και από εκεί κατευθύνθηκε προς τις τοποθεσίες «Σκούρτα» και «Λαιμός» απ ‘ όπου και τελικά έφτασε μετά από 4μιση ώρες στον τελικό προορισμό της ευρύτερης περιοχής του καταφυγίου Χρ. Κάκαλος της Ε.Ο.Ο.Α. στα 2650μ. Εκεί, αφού έστησε τις σκηνές, απόλαυσε το υπόλοιπο της ημέρας ερχόμενη σε επαφή με άλλους ορειβατικούς συλλόγους που έτυχε να βρίσκονται εκεί. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας προσέγγισε την κορυφή Πρ. Ηλίας στα 2.803μ. και την Δευτέρα το πρωί 3 μέλη της ομάδας πάτησαν στην ψηλότερη κορυφή της Ελλάδος, τον ξακουστό Μύτικα στα 2918μ.
Η επιστροφή βρήκε άπαντες ενθουσιασμένους να ανανεώνουν το ραντεβού τους για την μεγαλύτερη ως τώρα εξόρμηση του ανανεωμένου ορειβατικού τμήματος. Ο λόγος για την κορυφή ΜΟΥΣΑΛΑ (2928μ.) της οροσειράς ΡΙΛΑ στην Βουλγαρία που επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά πως και το ορειβατικό τμήμα του ΕΟΣ Νάουσας είναι ένα από τα πιο ενεργά, αν όχι το πιο ενεργό, της Ελλάδας!