Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021 19:57

Η πρόταση του «ΙΠΠΙΑΣ» για τα «3-5 Πηγάδια», τα ερωτηματικά και οι απαντήσεις της εταιρίας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μια έρευνα του Βαλάντη Λιόλιου

 

Η παρουσίαση της πρότασης για την εκμετάλλευση του Χιονοδρομικού Κέντρου  «3-5 Πηγάδια» το απόγευμα της Τρίτης από την εταιρία «ΙΠΠΙΑΣ» η οποία αποτελεί μέρος Ομίλου Εταιριών σύμφωνα με τον Διευθύνων Σύμβουλο της κ. Βασίλη Τσατλακίδη, είναι σαφώς η είδηση των τελευταίων ημερών στη Νάουσα αλλά και στην Ημαθία.

Άλλωστε το θέμα αυτό ταλανίζει το Δημοτικό Συμβούλιο εδώ και πολλά χρόνια, ενώ τα δυο τελευταία χρόνια έχουν υπάρξει 3 αρνητικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβούλιου και μια αναβολή για την μακροχρόνια εκμίσθωση του Χιονοδρομικού, με την παράταξη του νυν δημάρχου Νικόλα Καρανικόλα «ΈΝΑ ΜΑΖΙ» να προτείνει την μακροχρόνια μίσθωση και την παράταξη του «ΚΟΙΝΟΥ ΤΟΠΟΥ», να προτείνει την μακροχρόνια παραχώρηση χρήσης με μίσθωση.

 

Το video της παρουσίασης του «ΙΠΠΙΑΣ»

 

Θετική έκπληξη

 

Το ξαφνικό λοιπόν ενδιαφέρον του επενδυτικού σχήματος αποτέλεσε μια θετική έκπληξη για όλους μας, καθώς παρουσιάστηκε η ανάληψη της λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου των 3-5 Πηγαδιών και η μετατροπή του σε ένα ορεινό θέρετρο που θα προσελκύει επισκέπτες καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

Σαφώς αν η πρόταση πάρει σάρκα και οστά, αν συμφωνήσει πρώτα το δημοτικό συμβούλιο και στη συνέχεια πραγματοποιηθεί ο Διεθνής Διαγωνισμός,  θα προσφέρει μια διέξοδο στην αγωνία όλων μας, καθώς από την ορθή και αποτελεσματική λειτουργία του χιονοδρομικού εξαρτάται όχι μόνο η οικονομική επιβίωση μιας ολόκληρης σειράς επιχειρήσεων της περιοχής μας, αλλά και η έξωθεν καλή μαρτυρία της Νάουσας , μια που η μη λειτουργία των «3-5 Πηγαδιών» αποτελεί ήδη σημαντική «κηλίδα» στην εικόνα της.

 

Ξαφνική εμφάνιση

 

Παρόλα αυτά, η ξαφνική εμφάνιση των υποψηφίων επενδυτών, οι οποίοι δεν είχαν δώσει σημεία ή δείγματα του ενδιαφέροντος τους έως σήμερα, και η πολύ μεγάλη ελκυστικότητα του επενδυτικού σχεδίου όπως παρουσιάσθηκε, σε συνδυασμό με την σημαντικότητα του χιονοδρομικού για την πόλη και τις προοπτικές ανάπτυξης της, δημιουργούν μία σειρά από εύλογες απορίες και ερωτήματα.

Θέλουμε να υπογραμμίσουμε για αποφυγή παρεξηγήσεων, πως τα ερωτήματα αυτά δεν προκύπτουν από καμία διάθεση απαξίωσης ή διαφωνίας με το προτεινόμενο εγχείρημα, διότι πολύ απλά όλοι επιθυμούμε το καλό της Νάουσας και της ευρύτερης περιοχής μας. Αντιθέτως αποσκοπούν αποκλειστικά και μόνο στο να αποτυπώσουν με πιο ξεκάθαρο τρόπο τις προοπτικές που διανοίγονται, αποκλείοντας παράλληλα την πιθανότητα να πρόκειται για μια επιπόλαιη προσέγγιση χωρίς στέρεες βάσεις και με ιδιοτελείς σκοπούς.

 

Η έρευνα και τα ερωτήματα

 

Εμείς λοιπόν ως οφείλαμε σύμφωνα με την δημοσιογραφική μας ιδιότητα και την δημοσιογραφική δεοντολογία, κάναμε μια έρευνα για να διαπιστώσουμε ποια είναι η εταιρία «ΙΠΠΙΑΣ» και οι υπόλοιπες εταιρίες που αποτελούν τον όμιλο που ενδιαφέρεται για το Χιονοδρομικό «3-5 Πηγάδια». Στη  συνέχεια θέσαμε ερωτήσεις στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας «ΙΠΠΙΑΣ», όπως παρουσιάστηκε στην εκδήλωση – παρουσίαση στη Νάουσα, τον κ. Βασίλη Τσατλακίδη.

Θεωρούμε ότι η έρευνα που πραγματοποιήσαμε και η παροχή των πληροφοριών εκ μέρους των υποψηφίων επενδυτών, θα αποτελέσει  σημαντικό βήμα προκειμένου να υπάρξει μια σωστή ενημέρωση και να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για ολόκληρη την πόλη και το διευρυμένο Δήμο, καθώς όλοι μας αγωνιούμε  για την ύπαρξη και την πορεία του χιονοδρομικού, το οποίο για χρόνια αποτέλεσε την κορωνίδα του τουριστικού μας προϊόντος.

 

Τι βρήκαμε

 

Πραγματοποιώντας μια έρευνα κυρίως στο διαδίκτυο βρήκαμε ιστοσελίδες  και σελίδες στο Facebook οι οποίες έχουν ως πρώτο συνθετικό όνομα  το «ΙPPIAS», ενώ  υπάρχει και ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρίας της ΙPPIAS η «Ippiasairlines».

Επίσης βρήκαμε τη  σύσταση μονοπρόσωπων εταιριών και εταιριών  μέσω υπηρεσίας μιας στάσης στην Ελλάδα και την Κύπρο, με πρώτο όνομα το IPPIAS, με κοινό παρανομαστή τον κ. Βασίλη Τσατλακίδη. Μάλιστα στην εταιρία που συστήνεται το Φεβρουάριο του 2021 με τίτλο «IPPIAS CON ΙΔΙΩΤΙΚΉ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ», το μετοχικό κεφάλαιο είναι 100 ευρώ και διαιρείται σε 100 εταιρικά μερίδια κεφαλαιακών εισφορών, ονομαστικής αξίας 1 ευρώ το καθένα.

 

Οι ιστοσελίδες και η σύσταση των εταιριών

 

Η επίσημη ιστοσελίδα της ετιαρίας "ΙΠΠΙΑΣ"

 

https://ippias.com/

 

 

Η επίσημη σελίδα της "ΙΠΠΙΑΣ" στο facebook

https://www.facebook.com/ippiasltd/

 

 

Η επίσημη ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρίας IPPIASAIRLINES

https://ippiasairlines.com/

 

 

Η επίσημη σελίδα της IPPIASAIRLINES στο Facebook

https://www.facebook.com/ippiasairlines/

 

 

 

Η σύσταση εταιριών μέσω υπηρεσίας μιας στάσης

 

Η σύσταση της αεροπορικής εταιρίας "Ippias Airlines Ανώνυμη Εταιρία" τον Ιανουάριο του 2020

 

 

 

 

 

 

Η σύσταση ιδωτικής κεφαλαιουχικής εταιρίας  με επωνυμία "IPPIAS CON Ιδιωτική Κεφαλαιουχική  Εταιρία" στις 5 Φεβρουαρίου 2021

 

 

 

 

Οι μονοπρόσωπες εταιρίες

 

Η σύσταση "ΙΠΠΙΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ" στις 8 Ιουνίου του 2015

https://opencorporates.com/companies/gr/134878401000

 

Η σύσταση της εταιρίας "IPPIAS LIMITED" στην Κύπρο που δημιουργήθηκε στις 24 Απιριλίου του 2015 και σταμάτησε τη λειτουργία της στς 16 Μαϊου 2018

https://opencorporates.com/companies/cy/HE342678?fbclid=IwAR2G8qBSgnL-k6yNnEmn04wS7vuclDj886DAnHPl38D8VoopDmz5krTXaNE

 

Σημείωνουμε πως όλα τα παραπάνω στοιχεία είναι  ΔΗΜΟΣΙΑ στο διαδίκτυο.

 

 

Τα ξενοδοχεία στο εξωτερικό και στην Ελλάδα

To Sheraton Grand Panama Hotel 5 αστέρων

 

Όσον αφορά τα ξενοδοχεία της εταιρίας, δεν κατέστη δυνατό να βρούμε περαιτέρω στοιχεία για τα ξενοδοχεία στον Παναμά και συγκεκριμένα  για το ξενοδοχείο SHERATON 5 αστέρων, το οποίο διαχειρίζεται η διεθνής πολυεθνική Marriot και το ξενοδοχείο Aloft 4 Αστέρων.

To Athens Tiare Hotel 4άρων αστέρων στην Ομόνοια

 

Στην Αθήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Αθηνών, το Athens Tiare Hotel στην Ομόνοια διαχειρίζεται η εταιρία Mage Hotels με διευθύνοντα  τον Νικόλαο Πετρογιάννη ΑΦΜ 080.....

Για το ίδιο ξενοδοχείο μάλιστα βρήκαμε δημοσίευμα της traveldailynews το οποίο αναφέρει πως «Ο Χρήστος Δήμας είναι ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου Athens Tiare Hotel» και πως «Ο κ. Δήμας ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα τον Μαρτίου του 2017, αναφερόμενος απευθείας στους ιδιοκτήτες αδελφούς Πετρογιάννη, δυναμικούς επιχειρηματίες στο χώρο της εστίασης και των ξενοδοχείων τόσο στον ελληνικό χώρο όσο και εκτός Ελλάδας»

https://www.traveldailynews.gr/news/article/64716?fbclid=IwAR2Yena0w957r4973u6_pLpWhKV4A8caXGf5PGAl5jPaWwoUk7QhRM773aU

 

 

To Melrose Hotel 4άρων αστέρων στο Ρέθυμνο

 

Αντιστοίχως στην Κρήτη το Melrose στο Ρέθυμνο, το διαχειρίζονται οι Αφοί Πετρογιάννη ΑΦΜ 09......

Πάντως σύμφωνα με το επίσημο site της Mage Hotels, η εταιρία διαχειρίζεται  όντως τα τρία αυτά ξενοδοχεία που δήλωσε ο κ. Τσατλακίδης, δηλαδή το Athens Tiare Hotel στην Ομόνοια, το Melrose Hotel στο Ρέθυμνο και το καινούργιο FIVE STAR CITY RESORT επίσης στο Ρέθυμνο.

https://www.magehotels.com/

 

Τα ερωτήματα

 

Ζητήσαμε  από τον υπεύθυνο της εταιρίας «ΙΠΠΙΑΣ» κ.  Βασίλη Τσατλακίδη, το πλήρες  και αναλυτικό επιχειρηματικό προφίλ της «ΙΠΠΙΑΣ» ή του Ομίλου Εταιριών, σε συνδυασμό με πιθανές πηγές για την τεκμηρίωση του, τη συνεργασία που έχουν με πολύ μεγάλες πολυεθνικές όπως η TEXTRON, τα αναλυτικά οικονομικά τους στοιχεία, με αναφορά φυσικά στις δημοσιευμένες οικονομικές τους καταστάσεις, και ποια ακριβώς είναι η σχέση τους με τα 4 ξενοδοχεία  που είπαν πως διαθέτουν στην παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, δυο στον Παναμά και δυο στην Ελλάδα.

 

Οι απαντήσεις της «ΙΠΠΙΑΣ»

Ο κ. Τσατλακίδης απαντώντας στα ερωτήματα που του θέσαμε, μας ενημέρωσε πως δεν μπορεί να υπάρξει πλήρες επιχειρηματικό προφίλ, διότι  οι εταιρίες που αποτελούν τον Όμιλο που επιθυμεί να επενδύσει, είναι πολλές και όχι μία. «Ουσιαστικά είμαστε μια παρέα επενδυτών με κεφάλαια και στην Ελλάδα και κυρίως στο εξωτερικό», μας είπε χαρακτηριστικά.

Μας δήλωσε ακόμη πως η «ΙΠΠΙΑΣ» είναι μέρος ενός ομίλου εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε διάφορους κλάδους, με την κύρια δραστηριότητα να είναι στον ξενοδοχειακό κλάδο αλλά όχι μόνο.

Για τη συνεργασία με μεγάλες εταιρίες και συγκεκριμένα με την Textron δήλωσε πως πρόκειται για μια συνεργασία που αφορά τα αεροπλάνα Tsesna και την αεροπορική εταιρία που έχουν ιδρύσει, την Ippiasairlines.

Για τα ξενοδοχεία που διαθέτουν υποστήριξε πως είναι ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων. «Είμαστε ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων και στη συνέχεια δίνουμε τη διαχείριση με διάφορους τρόπους σε μεγάλες εταιρίες. Η Marriot έχει τη διαχείριση του ξενοδοχείου Sheraton στον Παναμά με μακροχρόνια μίσθωση», μας είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το ξενοδοχείο Athens Tiare στην Αθήνα και το ξενοδοχείο Melrose στο Ρέθυμνο, δήλωσε πως είναι ιδιοκτήτες και διαχειριστές μέσω της εταιρίας Mage Hotels που είναι μέλος του επενδυτικού τους γκρουπ, ενώ κατασκευάζεται ένα ακόμη  πεντάστερο ξενοδοχείο στο Ρέθυμνο.

Ο κ. Τσιτλακίδης, εξέφρασε την άποψη πως ο «ΙΠΠΙΑΣ» και εταιρίες που αποτελούν τον Όμιλο Επενδύσεων, δεν έδειξαν όλα τα χαρτιά τους για ευνόητους λόγους, πως ο δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, τους βοήθησε εξηγώντας τους το υπάρχον τοπίο και την κατάσταση του χιονοδρομικού, πως πήραν πολύ σοβαρά και την άποψη του επικεφαλής του Κοινού Τόπου Νίκου Κουτσογιάννη και πως θα περιμένουν πρώτα τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και μετά τον διεθνή διαγωνισμό για να καταθέσουν πλήρες φάκελο.

Τέλος, κατέληξε λέγοντας πως ο Όμιλος Εταιριών ενδιαφέρεται και συνολικότερα για την τουριστική αξιοποίηση της Νάουσας, όπως το ξενοδοχείο «Βέρμιον» αλλά και όλης της περιοχής.