Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020 17:27

«Open Horizons Δρ. Έφη Αποστόλου»: Μια σπουδαία Ναουσαία επιστήμονας διαπρέπει στον τομέα της Μοριακής Βιολογίας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Όπως σας προαναγγείλαμε είναι μεγάλη μας τιμή να φιλοξενούμε στη στήλη  «Open Horizons– Ανοιχτοί Ορίζοντες», την σπουδαία Ναουσαία επιστήμονα Δρ. Έφη Αποστόλου, η ο οποία διαπρέπει στον τομέα της Μοριακής Βιολογίας στις ΗΠΑ και στη Νέα Υόρκη.

Το εντυπωσιακό βιογραφικό της περιλαμβάνει εκτός των άλλων την εργασία της στο Weill Cornell Medicine που είναι ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια Ιατρικής στις ΗΠΑ.

Επίσης,  η Δρ. Έφη Αποστόλου,  το 2016 κέρδισε το βραβείο «New Innovator Award» από το National Institute of Health (ΝΙΗ). Το βραβείο δίνεται σε νέους επιστήμονες και είναι της τάξεως του 1,5 εκ. δολαρίων για έρευνα (research funding, funding opportunities for unusually creative early stage investigators).

Ακόμη, σημειώνουμε πως η ομάδα της μελετά το ρόλο της οργάνωσης χρωματίνης στην ταυτότητα των κυττάρων.

Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε η Δρ. Έφη Αποστόλου μας μίλησε για τις σπουδές της και την επαγγελματική της πορεία, για την εργασία της σε μεγάλα Κέντρα για την αντιμετώπιση το Καρκίνου, για τη Νέα Υόρκη, το θέμα του Κορωνοιού,  την Ελλάδα και φυσικά τη Νάουσα.

 

Ανοίγουμε τους ορίζοντες μας, δημιουργώντας  ένα διαδικτυακό «παράθυρο» σε όλο τον κόσμο, με ανθρώπους, κυρίως Ναουσαίους που έχουν να μας πουν κάτι και κυρίως να μας διαφωτίσουν με την δική τους τρίτη ματιά.

Αφορμή υπήρξε  το θέμα του Κορωνοϊού,  και το πώς βιώνουν οι Ναουσαίοι του εξωτερικού την σοβαρή αυτή κατάσταση.  Συζητάμε επίσης  για τη ζωή τους , ζητώντας την άποψη τους για  ζητήματα της επικαιρότητας ,τοπικής και μη.

Οι συνεντεύξεις θα πραγματοποιούνται με την βοήθεια της τεχνολογίας. ενώ όσοι  βρίσκονται εντός Ελλάδος θα γίνεται προσπάθεια να πραγματοποιούνται ενώπιος ενωπίω.

 

Ευχαριστούμε για πολλοστή φορά για τη μεγάλη σας στήριξη. Οι συνεντεύξεις με Ναουσαίους που διαπρέπουν στο εξωτερικό συνεχίζονται.

 

Μείνετε συντονισμένοι!

 

Μαρία Ζαφείρκου

Βαλάντης Λιόλιος