Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 15:50

«Open Horizons Αναστασία Μακρή – Κώστας Κουλτζής»: Ένα δημιουργικό ζευγάρι Ναουσαίων διαπρέπει στο Λονδίνο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Όπως σας είχαμε υποσχεθεί και προϊδεάσει  η πρώτη συνέντευξη με ζευγάρι Ναουσαίων οι οποίοι ζουν και εργάζονται στο εξωτερικού είναι γεγονός.

 Η Αναστασία Μακρή που ζει και εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος στο Λονδίνο και ο σύζυγος της Κώστας Κουλτζής ο οποίος πραγματοποιεί μια σημαντική καριέρα στο χώρο των κατασκευών στο Λονδίνο και σε διεθνές επίπεδο, μας ανοίγουν την καρδιά τους στη στήλη μας «Ανοιχτοί Ορίζοντες» - «Open Horizons».

Η Αναστασία και ο Κώστας μας μίλησαν για την απόφαση που πήραν να φύγουν από την Ελλάδα και τη Νάουσα , την εγκατάσταση τους στο Λονδίνο και το πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός πως ήταν μαζί ως οικογένεια.

Μας είπαν επίσης για τις σπουδές τους,  για το αν τους βοήθησαν στο να βρουν εργασία στο εξωτερικό, αν βρήκαν εύκολα εργασία στην Αγγλία και το πώς προσαρμόστηκαν στο Λονδίνο.

Μας τόνισαν τις βασικές διαφορές που υπάρχουν με την Ελλάδα σε προσωπικό αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο, ενώ ιδιαίτερη ήταν η αναφορά που έγινε στο Brexit, καθώς μας ανέλυσαν πως βίωσαν το σημαντικό αυτό θέμα για την Αγγλία και την Ευρώπη.

Επίσης αναφέρθηκαν στην εργασία τους και τις προοπτικές ανέλιξης ενός ανθρώπου με πολύ καλό βιογραφικό  στο εξωτερικό, για το πώς αντιμετωπίζουν τους Έλληνες  οι Άγγλοι  και για το αν επικοινωνούν με άλλους Έλληνες ή Ναουσαίους στο Λονδίνο.

Επίσης μας μίλησαν για την κατάσταση που επικρατεί στο Λονδίνο, όσον αφορά το ζήτημα  του Κορωνοιού, τι άλλαξε στην  καθημερινότητα των πολιτών, τι  άλλαξε στην δική τους καθημερινότητα, ενώ μας κατέθεσαν την άποψη τους για  τα μέτρα που πάρθηκαν στην Ελλάδα.

Τέλος, μας μίλησαν για την αγαπημένη τους Νάουσα, για το πώς βλέπουν το μέλλον της όσον αφορά την ανάπτυξη της και για το αν θα γυρνούσαν σύντομα στην Ελλάδα

 

Για πολλοστή φορά σας ευχαριστούμε για τη μεγάλη σας στήριξη. Ακολουθούν τις επόμενες εβδομάδα δυο πολύ ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις με δυο δυναμικές Ναουσαίες που διαπρέπουν στο εξωτερικό!

 

Μείνετε συντονισμένοι!

 

Μαρία Ζαφείρκου

Βαλάντης Λιόλιος