Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020 18:52

Open Horizons: Και οι έξι ήταν υπέροχοι

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Φτάσαμε αισίως τις έξι συνεντεύξεις  στους «OpenHorizons» - «Ανοιχτοί Ορίζοντες», και θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την στήριξη σας στη νέα μας αυτή πρόταση. Γι  αυτό το λόγο συγκεντρώσαμε ε όλες τις συνεντεύξεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα για να τις απολαύσετε για μία ακόμη φορά.

Ανοίγουμε τους ορίζοντες μας, δημιουργώντας  ένα διαδικτυακό «παράθυρο» σε όλο τον κόσμο, με ανθρώπους, κυρίως Ναουσαίους που έχουν να μας πουν κάτι και κυρίως να μας διαφωτίσουν με την δική τους τρίτη ματιά.

Και οι έξι λοιπόν ήταν υπέροχοι και σε αυτό το άρθρο μπορείτε να δείτε ξανά τους Ναουσαίους που διαπρέπουν σε όλο τον κόσμο, στην Αμερική, στην Κίνα, στην Ευρώπη και στην Αυστραλία, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί και η 7η συνέντευξη.

 

Ας τους απολαύσουμε ακόμη μια φορά

 

Αλέξανδρος Λαφάρας

Ο Ναουσαίος Αλέξανδρος Λαφάρας  ήταν ο πρώτος μας καλεσμένος στη νέα στήλη της  «Naousanews», με τίτλο «Open Horizons».

Ο αγαπητός σε όλους μας Άλεξ, ο οποίος ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στη Νέα Υόρκη πραγματοποιεί μια σημαντική καριέρα ως Διεθνές Στέλεχος Επιχειρήσεων.

Στη συνέντευξη – συζήτηση μας η οποία πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια της τεχνολογίας μέσω διαδικτύου, ο Αλέξανδρος μας μίλησε για την παρούσα κατάσταση στη Νέα Υόρκη και για το πώς αντιμετωπίζει  το μεγάλο αυτό θέμα του Κορωνοϊού, η ελληνική κοινότητα και οι Ναουσαίοι που ζουν εκεί.

 

 

Ζήσης Γκέτσος

Ο Ζήσης Γκέτσος, ο Ναουσαίος προπονητής ποδοσφαίρου ο οποίος διαπρέπει εδώ και 6 χρόνια στην  Κίνα, ήταν  ο δεύτερος καλεσμένος της στήλης «Open Horizons– Ανοικτοί Ορίζοντες».

Ο Ζήσης ασχολείται κυρίως με το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο και την οργάνωση του μέσα από τα σχολεία και τις ακαδημίες.

Μας εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να φύγει από την Ελλάδα και τη Νάουσα και να επιλέξει την Κίνα, το πώς τον υποδέχθηκαν εκεί και αν προσαρμόστηκε εύκολα αλλά και ποιες είναι οι διαφορές των δυο χωρών στην καθημερινότητα  αλλά και στο επάγγελμα του ως προπονητής ποδοσφαίρου.

 

Χρήστος Αδαμόπουλος

Ο  Χρήστος Αδαμόπουλος, ο Ναουσαίος  ο οποίος  είχε μια  έξυπνη ιδέα, δημιουργώντας μια διαφορετική καντίνα «γλυκαίνοντας» τους Γερμανούς και τους Έλληνες της διασποράς με τους χειροποίητους λουκουμάδες του στο Μόναχο, ήταν  ο τρίτος καλεσμένος της στήλης «Open Horizons– Ανοικτοί Ορίζοντες».

Ο Χρήστος στη συνέντευξη – κουβέντα που πραγματοποιήσαμε μας εξήγησε την απόφαση του να φύγει από την Ελλάδα και τη Νάουσα, την προσαρμογή του  στη Γερμανία,  που εργάστηκε και πως αποφάσισε να δημιουργήσει μια καντίνα  η οποία προσφέρει χειροποίητους λουκουμάδες.

 

Γιώργος Δεληχρήστος

Ο Γιώργος Δεληχρήστος, ένας από τους σημαντικότερους παίκτες που ανέδειξε το Ναουσαίικο μπάσκετ, τώρα παλαίμαχος και νυν προπονητής στη Μελβούρνη της Αυστραλίας , ήταν  ο τέταρτος καλεσμένος της στήλης «Open Horizons– Ανοικτοί Ορίζοντες».

Ο Γιώργος στη συνέντευξη – κουβέντα που πραγματοποιήσαμε, μας μίλησε για την νέα ζωή του και της οικογένειας του στη Μελβούρνη,  το πως προσαρμόστηκε και που εργάζεται, για το επίπεδο του μπάσκετ στην Αυστραλία, για τις διαφορές με την Ελλάδα, για την αντιμετώπιση των Αυστραλών προς τους Έλληνες και για το ρόλο της ελληνικής κοινότητας.

 

Αντώνης Σκουλαριώτης

Ο Αντώνης Σκουλαριώτης, ο Ναουσαίος ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια ζει με την οικογένεια του στις ΗΠΑ και το Νιού Τζέρσεϋ και εργάζεται στη Νέα Υόρκη ως εκτελεστικό διοικητικό στέλεχος σε μια μεγάλη πολυεθνική εταιρία τηλεπικοινωνιών ήταν  ο πέμπτος καλεσμένος της στήλης «Open Horizons– Ανοικτοί Ορίζοντες».

Ο Αντώνης πάντα χαμογελαστός και προσιτός, αγαπάει τη Νάουσα καθώς έρχεται κάθε χρόνο στην πόλη μας ενώ παραμένει από τα παιδικά του χρόνια μέχρι και σήμερα αθεράπευτος ρεμπέτης καθώς είναι βιρτουόζος του μπουζουκιού και μάλιστα του εξάχορδου.

 

Πέτρος Δημητρίου - Χριστίδης

Ο Δρ. Πέτρος Δημητρίου Χριστίδης, ο Ναουσαίος επιστήμονας  ο οποίος ζει και εργάζεται στη Λωζάνη της Ελβετίας ,  ήταν  ο έκτος καλεσμένος της στήλης «Open Horizons– Ανοικτοί Ορίζοντες».

Ο ευγενέστατος Πέτρος,  ζει και εργάζεται εδώ και αρκετά χρόνια στο εξωτερικό  στις ΗΠΑ και τώρα στη Λωζάνη της Ελβετίας πραγματοποιώντας μια αξιοθαύμαστη καριέρα ως Μηχανικός Περιβάλλοντος.

Ο Πέτρος  στη συνέντευξη – συζήτηση που πραγματοποιήσαμε, μας εξήγησε πόσο δύσκολη ή εύκολη ήταν η απόφαση να φύγει από την Ελλάδα και να σπουδάσει περιβαλλοντική μηχανική και για ποιο λόγο διάλεξε να σπουδάσει πάνω στον συγκεκριμένο τομέα.

 

Όπως προαναφέραμε την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί και η 7η συνέντευξη και συνεχίζουμε δυναμικά με τις επόμενες!

 

Με την δική σας αγάπη και στήριξη, η  στήλη «Open Horizons» καθιερώνεται αργά και σταθερά, και είμαστε πολύ χαρούμενοι που ήδη αρκετοί αναγνώστες  επικοινωνούν μαζί μας και ζητάνε να μάθουν για την επόμενη συνέντευξη.

 

Σας ευχαριστούμε  για τη στήριξη

 

Μαρία Ζαφείρκου

Βαλάντης Λιόλιος