Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 02 Μαϊος 2020 10:55

Open Horizons - Αλέξανδρος Λαφάρας: Οι επιπτώσεις της πανδημίας του Κορωνοϊου στην οικονομία, η επόμενη ημέρα και η Νάουσα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Όπως σας είχαμε προϊδεάσει, ο Ναουσαίος Αλέξανδρος Λαφάρας είναι ο πρώτος μας καλεσμένος στη νέα στήλη της  «Naousanews», με τίτλο «Open Horizons».

Ανοίγουμε τους ορίζοντες μας, δημιουργώντας  ένα διαδικτυακό «παράθυρο» σε όλο τον κόσμο, με ανθρώπους, κυρίως Ναουσαίους που έχουν να μας πουν κάτι και κυρίως να μας διαφωτίσουν με την δική τους τρίτη ματιά.

Ο αγαπητός σε όλους μας Άλεξ, ο οποίος ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στη Νέα Υόρκη πραγματοποιεί μια σημαντική καριέρα ως Διεθνές Στέλεχος Επιχειρήσεων.

Στη συνέντευξη – συζήτηση μας η οποία πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια της τεχνολογίας μέσω διαδικτύου, ο Αλέξανδρος μας μίλησε για την παρούσα κατάσταση στη Νέα Υόρκη και για το πώς αντιμετωπίζει  το μεγάλο αυτό θέμα του Κορωνοϊού, η ελληνική κοινότητα και οι Ναουσαίοι που ζουν εκεί.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα λάθη που γίνανε στο ζήτημα της πανδημίας του Κορωνοϊού στη Νέα Υόρκη και στις Ηνωμένες Πολιτείες και κατέθεσε την προσωπική του άποψη για τι θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά.

Μας περιέγραψε το τι άλλαξε στην καθημερινότητα των πολιτών αλλά και πως άλλαξε η δική του καθημερινότητα σε σχέση με την εργασία του και τη ζωή του γενικότερα, ενώ χρησιμοποιώντας και την επαγγελματική του ιδιότητα ως στέλεχος επιχειρήσεων που διαχειρίζεται κρίσεις, μας ανέλυσε πως αυτή η κρίση επηρεάζει την οικονομία και το πώς χρειάζεται να αντιμετωπιστεί.

Ακόμη, μας είπε την άποψη του για τα μέτρα που πάρθηκαν στην Ελλάδα, για το πώς βλέπει την επόμενη μέρα αλλά και το πώς θα πρέπει να λειτουργήσει η οικονομία, η αγορά και ο τουρισμός.

Φυσικά δεν μπορούσε να μην μιλήσει και για την αγαπημένη του Νάουσα και για τις αναγκαίες κινήσεις που χρειάζεται να γίνουν για να αναπτυχθεί η περιοχή μας.

Ο Αλέξανδρος Λαφάρας έκλεισε την συνομιλία μας μ’ ένα αισιόδοξο μήνυμα και εμείς τον ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνει κάθε φορά που συνομιλούμε μαζί του

Η στήλη «Open Horizons», συνεχίζει την επόμενη εβδομάδα με ακόμη ένα Ναουσαίο ο οποίος ζει και εργάζεται στο εξωτερικό. Περισσότερες πληροφορίες σε νέα ανάρτηση μέσα στην εβδομάδα.

 

Σας ευχαριστούμε  για τη στήριξη σας

Μαρία Ζαφείρκου

Βαλάντης Λιόλιος