Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 07 Αυγούστου 2018 19:43

Να κλαίμε ή να γελάμε;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γράφει ο Βαλάντης Λιόλιος

 

Εδώ και μία ώρα επανέρχεται σταδιακά το νερό στο δίκτυο ύδρευσης στην πόλη της Νάουσας και τις γύρω περιοχές, μετά την πολύωρη διακοπή.

Πρέπει να δηλώσω εξαρχής πως η απόφαση της ΔΕΥΑΝ και της προέδρου ναι, έχει λογική. Τουτέστιν θα  γίνουν όλες οι βλάβες  σε μια μέρα έτσι ώστε να υπάρξει ταλαιπωρία μια φορά και όχι για πολλές μέρες.

Δυστυχώς όμως για να λέμε την πικρή αλήθεια, φτάσαμε στο 2018 και η ΔΕΥΑΝ όταν διορθώνει βλάβες κλείνει όλο το δίκτυο παροχής νερού σε όλη την πόλη…. Σε ποια δεκαετία ζούμε πραγματικά;

Ξεκαθαρίζω βέβαια πως   ευθύνες δεν έχει μόνο η νυν δημοτική αρχή αλλά και οι προηγούμενες, διότι η ΔΕΥΑΝ εδώ και δεκαετίες όχι μόνο δεν εξελίχθηκε αλλά μάλλον πήγε πίσω. Το αποτέλεσμα είναι απλό. Ο Ναουσαίος πληρώνει τη ΔΕΥΑΝ, ταλαιπωρείται κα στο τέλος λέει και ευχαριστώ.

Δεν ξέρω τι μπορεί και τι πρέπει  να γράψει κανείς γι αυτή την κατάσταση. Ακόμη και αυτός ο άθλιος τρόπος με τον οποίο «μπαλώνει» μετά η ΔΕΥΑΝ τις βλάβες που έχει επιδιορθώσει είναι προϊστορικός. Είναι άλλωστε κοινό μυστικό πως οι Ναουσαίοι οδηγοί αλλάζουν συνεχώς αμορτισέρ στα αυτοκίνητα τους  λόγω των λακκουβών και των άθλιων δρόμων της Νάουσας και  του δήμου.

Υπάρχουν λύσεις πραγματικά; πως μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση αυτή στη ΔΕΥΑΝ;  Να μπει επιτέλους σε κάποια προγράμματα, όπως αυτό της Τηλεματικής; Να υπάρξει προσπάθεια χρηματοδότησης για να λειτουργήσει επιτέλους αυτό το νέο δίκτυο; Και οι ασφαλτοστρώσεις θα μου πείτε; Ειλικρινά έχω μπερδευτεί και απογοητευτεί. Επαναλαμβάνω όμως πως η ευθύνη βαραίνει και τη νυν και όλες τις προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου και φυσικά της ΔΕΥΑΝ.