Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2013 18:54

Τα χειρότερα έρχονται…

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γράφει ο Βαλάντης Λιόλιος
 
 
Την προηγούμενη φορά ήταν το σοβαρό ατύχημα παιδιού που καρφώθηκε το πόδι του σε καγκελόπορτα με το ασθενοφόρο να μην έρχεται ποτέ. Αυτή τη φορά όμως μετά το σοβαρό τροχαίο που συνέβη στο ύψος της παλιάς ΤΡΙΚΟΛΑΝ δυστυχώς θρηνήσαμε μια ανθρώπινη ζωή.
Μια 76χρονη υπέκυψε στα τραύματα της καθώς το ασθενοφόρο έκανε μισή ώρα για να έρθει και να την μεταφέρει στο Νοσοκομείο. Τα αποτελέσματα της συνεχούς υποβάθμισης της δημόσιας υγείας είναι δυστυχώς κιόλας ορατά στον διευρυμένο Δήμο Νάουσας.
Όταν λοιπόν δεν υπάρχουν επαρκή ασθενοφόρα, όταν δεν θα υπάρχουν κλινικές και γιατροί τότε πολύ εύκολα,  σε τέτοιες περιπτώσεις όπως και σε άλλες π.χ  σ’ ένα οξύ καρδιακό επεισόδιο(αν φύγει και η καρδιολογική κλινική) ή σε  ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα θα θρηνούμε ανθρώπινες ζωές.
Για έναν καρεκλοκένταυρο της εξουσίας ο οποίος ζει στην Αθήνα η απόσταση Βέροια – Νάουσα,  δηλαδή τα 20 αυτά χιλιόμετρα του φαίνονται μηδαμινά και πάνω σ’ αυτή τη λογική στηρχίθηκε και όλο το νέο Σύστημα Υγείας. Σ ένα νομό να υπάρχει ένα μεγάλο νοσοκομείο και όσα κέντρα υγείας χρειάζονται υποστηρικτικά.
Να όμως που τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες. Π.χ. το οδικό δίκτυο, η έλλειψη ασθενοφόρων, η έλλειψη γιατρών και νοσηλευτών. Με άλλα λόγια, τι να το κάνουμε το Νοσοκομείο της Νάουσας  αν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ασθενείς καταντήσουν ανύπαρκτες και είναι βασισμένες μόνο στην οικονομική ανταπόκριση του ασθενή; Πρακτικά θα γιατρεύεται μόνο αυτός που  θα μπορεί να πληρώσει το Νοσοκομείο.
Όλα αυτά που έρχονται ταχέως και στον χώρο της υγείας είναι αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης πολιτικής και δεν μιλώ σε καμία περίπτωση κομματικά.  Στη Νάουσα και σε όλο τον διευρυμένο Δήμο οφείλουμε να αντιδράσουμε διότι και στο χώρο της Υγείας , που σε εμάς αντικατοπτρίζεται στο Νοσοκομείο μας, δυστυχώς, τα χειρότερα έρχονται.

Σχετικά Άρθρα