Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2011 18:59

EDITORIAL

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ... ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

 

Ήταν Ιούνιος του 2010 όταν ξεκίνησε η προσπάθεια δημιουργίας μιας αμιγώς ηλεκτρονικής εφημερίδας για τη Νάουσα και την γύρω περιοχή, δηλαδή τους όμορους τότε δήμους  Ανθεμίων και Ειρηνούπολης που μετέπειτα συνενώθηκαν στον Καλλικρατικό διευρυμένο Δήμο  Νάουσας.

Έτσι  έγινε  η “Naousanews”, η πρώτη ηλεκτρονική εφημερίδα της Νάουσας (προϋπήρχε το blogspot και μετέπειτα "epea.com.gr" του Θόδωρου Ελευθεριάδη, αλλά και το  "e – naousa")με σκοπό την άμεση  και έγκυρη ενημέρωση σας με τοπικά νέα από τη Νάουσα την Ημαθία αλλά και επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. Από τότε πέρασε ενάμιση χρόνος καθώς  σε λίγες ημέρες αποχαιρετούμε το 2011 και μπαίνουμε στο 2012.

Πέρασαν λοιπόν 18 μήνες για τη  «Naousanews” και η αλήθεια είναι πως ούτε που καταλάβαμε  πως κύλησε ο χρόνος. Ήταν χρόνος δημιουργικός με  εμπόδια χαρές και λύπες. Είμαστε περήφανοι που βάλαμε και μείς ένα λιθαράκι στην αλλαγή του μιντιακού χάρτη στην  Ημαθία, αφού οι αλλαγές και οι εξελίξεις στον τομέα της ενημέρωσης είναι ραγδαίες. Πλέον τα διαδικτυακά ΜΜΕ κερδίζουν όλο και περισσότερο, τόσο σε αναγνώστες όσο και διαφημιστική «πίττα», παρότι η πολιτεία, αγνοεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο διαδίκτυο, όσον αφορά τη δημοσιογραφία και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, έτσι ώστε να υπάρξει μια καθαρή εικόνα για το που και κυρίως πως θα πορευτούμε στο παρόν και το μέλλον.

Η “Naousanews” από την αρχή της λειτουργίας της έδωσε έμφαση στην είδηση και στην ταχύτητα της είδησης. Ξεκινήσαμε τους πρώτους μήνες με 150-200 επισκέπτες την ημέρα και τον Δεκέμβριο του 2011 κατά μέσο όρο η «Ν» αγγίζει τις 2.000 επισκέψεις με το 70% περίπου να είναι μοναδικοί χρήστες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Administrator. Τη “Naousanews” τη διαβάζουν άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, από τη Νάουσα και την Ημαθία, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης, ήδη πάνω από 200 σχόλια δημοσιεύτηκαν σε θέματα που αναρτήσαμε  από τους αναγνώστες μας, γεγονός που δείχνει την διαδραστικότητα της είδησης στο διαδίκτυο.

Και στη Νάουσα όμως όπως και στην Ημαθία τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς. Χαιρετίζουμε την εξέλιξη όλων των φίλων ειδησεογραφικών sites και blogs, αλλά και την απόφαση παραδοσιακών εφημερίδων της Ημαθίας να προχωρήσουν στην δημιουργία διαδικτυακών τόπων (τρανταχτό παράδειγμα η ιστορική «Φωνή της Νάουσας»).

Όπως έχουμε επισημάνει η είδηση δεν μπορεί πλέον να μείνει κρυφή ούτε ένα δευτερόλεπτο, εφιστούμε όμως την προσοχή στην διασταύρωση της ειδικά στο διαδίκτυο. Εμείς συνεχίζουμε με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη και διεύρυνσή μας, με θέματα  και βίντεο τα οποία θα είναι ολοένα και πιο ποιοτικά. Επίσης στο άμεσο μέλλον θα σας έχουμε και άλλες εκπλήξεις με σκοπό πάντα την καλύτερη και αρτιότερη ενημέρωση σας.

Θέλουμε επίσης  να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας στήριξαν και μας στηρίζουν αλλά και εκείνους που δεν μας στήριξαν  ή ακόμη σφυρίζουν αδιάφορα. Μας δίνουν δύναμη να τους πείσουμε για την δουλειά μας και τις προθέσεις μας που δεν είναι άλλες από την σωστή ενημέρωση και την προβολή του τόπου μας αλλά και των επαγγελματιών του.

Χρόνια πολλά, καλή χρονιά σε όλους

 

Μαρία Ζαφείρκου (ιδιοκτήτρια «Naousanews»)

Βαλάντης Λιόλιος (υπεύθυνος ενημέρωσης «Naousanews»)

 

 

Σχετικά Άρθρα